Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

MW2 Lagg Issues

Last response: in Video Games
Share
December 21, 2010 3:13:56 PM

Okay, lets try this again.

Hello,
when playing MW2 SP in special ops,in evasion (being sneaky) my fps bottoms out at 6-7 and has a high of 10-11. now, this is whenever i go over to my friends house and use my machine, i hit issues like this. beforehand, i would get 40-55 fps, and my fps massively dropped for no apparent reason. no new programs, no temperature issues, no issues that i can see. no new parts either. I have also noticed that the sound in the game is horrid and is very choppy, with regular sounds with a propeller-plane like echoing.
any ideas?

and i have tried reinstallation

GFX Setting:

Resolution: 1280x800 - Native is 1440x900
Aspect Ratio: Auto
Anti-Aliasing: Off
Refresh Rate:60Hz
VSync: Off
Shadows: Yes
Specular Map: Yes
Depth Of Field: Yes
Soften Smoke Edges: Yes
Ragdoll: No
Bullet Impacts: Yes
Texture Quality: Auto

My Specs:
Proprietary Lenovo ATX LGA775 MB
Intel E8400 Wolfdale @3.00Ghz
Stock heatsink
Nvidia Geforce 9600 (BFGTech)
Seagate 320GB HD
Generic DVD drive
Antec Earthwatts 750

Lagg Vid, Fraps'ed: http://www.youtube.com/watch?v=jjE4C7jsMfI

More about : mw2 lagg issues

December 21, 2010 3:51:10 PM

Well 9600 gt isnt really fast, i had one b4 ;) , well, have you tried the latest drivers ?
is the game legit ?
Monitor your temps with Hw monitor -
m
0
l
December 21, 2010 5:09:22 PM

i have the latest drivers, and the point is it did run fast *before*.
legitness is kinda shady -.-
m
0
l
Related resources

Best solution

December 21, 2010 5:49:06 PM


Take out the 9600gt, then clean out any dust in there, it should do the trick-
I hope its legit-
Share
December 21, 2010 7:26:59 PM

Best answer selected by Xplicitt.
m
0
l
December 21, 2010 7:30:14 PM

You my friend, are Capitan awesome. CPU heat sink could use cleaning too, but i'm surprised how little that the temperatures were affected from the dust.
well, it plays reasonably now.
108 to 102!

runs at 30-35 fps now.

i thank you my friend.

/Xplicitt
m
0
l
December 21, 2010 7:59:41 PM

ok, the problem has come back, after taking outside and blowing out with an air compressor.
Damn it.
m
0
l
December 21, 2010 8:28:24 PM

now this is stupid.
it works just fine again, after blowing the card out and cleaning the slot connector w/ alcohol.
m
0
l
December 22, 2010 3:38:58 AM

lol - No problem.. Dust causes many problems, also caution when cleaning to not push dust inside.. Enjoy-
m
0
l
December 22, 2010 7:21:13 AM

clean out the dust,muse be the dust cause it.
m
0
l
!