Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Having trouble installing win 7

Last response: in Windows 7
Share
October 6, 2010 7:34:11 PM

Hi, i just got a build with ASrock board and phenom 550 and i am having trouble doing a clean install with win 7
I get blank screens instead of windows saying "set up is preparing for first use" or anything like that after the second restart

thanks for your help

More about : trouble installing win

a b $ Windows 7
October 7, 2010 6:55:52 AM

belltollsforthee said:
Hi, i just got a build with ASrock board and phenom 550 and i am having trouble doing a clean install with win 7
I get blank screens instead of windows saying "set up is preparing for first use" or anything like that after the second restart

thanks for your help


[#0005ff]Sounds like a graphics issue. If you have more than one monitor plugged in, take one out. What make and model of graphics adapter do you have in there?[/#000ff]
October 7, 2010 7:59:39 AM

belltollsforthee said:
Hi, i just got a build with ASrock board and phenom 550 and i am having trouble doing a clean install with win 7
I get blank screens instead of windows saying "set up is preparing for first use" or anything like that after the second restart

thanks for your help


Are you sure the system is trying to boot from the hard disk where you installed windows ?? Go to BIOS and check boot priority, set to hard disk and also check if you have more than one hard disk that the one with windows installed is the first one.
Sometimes boot devices get mixed up and system can't properly boot...
October 7, 2010 8:10:24 AM

It's most likely a boot priority issue. Try the solution by noble.
!