Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Tribes Ascend Fps Stuttering PLEASE HELP

Last response: in Video Games
Share
June 27, 2012 10:46:39 AM

HI. My comp used to run tribes ascend fine but now since they added new **** it seems to stutter and be unplayable. I also got a megaladon headset and i dunno if thats the case either. I tried alot of **** with amd driver n stuff but nothing. here are my specs. I got liquid cooling and stuff so I dunno if its over heating i dont think it is. please help here are my specs


Windows 7 Home Premium (x64) Service Pack 1 (build 7601)
Install Language: English (United States)
System Locale: English (United States)
Installed: 2/2/2012 1:31:19 PM Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H
Enclosure Type: Desktop
Processor a Main Circuit Board b
2.80 gigahertz AMD Phenom II X6 1055T
256 kilobyte primary memory cache
512 kilobyte tertiary memory cache
64-bit ready
Multi-core (6 total)
Not hyper-threaded Board: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H
Bus Clock: 200 megahertz
BIOS: Award Software International, Inc. FA 04/07/2010
new USB Storage Use in past 30 Days (mouse over last used for details) new Hosted Virtual Machines (mouse over name for details)
Last Used
Generic STORAGE DEVICE -- drive 4, s/n 000000009744, rev 9744 6/27/2012 2:39:09 AM None discovered
Drives new – drive encryption Memory Modules c,d
500.00 Gigabytes Usable Hard Drive Capacity
206.46 Gigabytes Hard Drive Free Space

ATAPI iHAS124 B ATA Device [Optical drive]
MagicISO Virtual DVD-ROM0000 [Optical drive]
MagicISO Virtual DVD-ROM0001 [Optical drive]
MagicISO Virtual DVD-ROM0002 [Optical drive]
MagicISO Virtual DVD-ROM0003 [Optical drive]

Generic STORAGE DEVICE USB Device [Hard drive] -- drive 1
Generic STORAGE DEVICE USB Device [Hard drive] -- drive 2
Generic STORAGE DEVICE USB Device [Hard drive] -- drive 3
Generic STORAGE DEVICE USB Device [Hard drive] -- drive 5
Generic STORAGE DEVICE USB Device [Hard drive] -- drive 4
WDC WD5000AAKS-22V1A0 [Hard drive] (500.11 GB) -- drive 0, s/n WD-WCAWF6266683, rev 05.01D05, SMART Status: Healthy 4094 Megabytes Usable Installed Memory

Slot 'A0' is Empty
Slot 'A1' is Empty
Slot 'A2' has 2048 MB
Slot 'A3' has 2048 MB
Local Drive Volumes new – volume encryption

c: (NTFS on drive 0) 500.00 GB 206.46 GB free
Network Drives
None discovered
Users (mouse over user name for details) Printers
local user accounts last logon
Frank 6/27/2012 2:39:17 AM (admin)
local system accounts
Administrator 7/13/2009 10:08:59 PM (admin)
Guest never

Marks a disabled account; Marks a locked account

EPSON PC-FAX driver on LPT1:
EPSON WorkForce 645 Series on EP5D0672:WORKFORCE 645
Microsoft Shared Fax Driver on SHRFAX:
Microsoft XPS Document Writer on XPSPort:
Send To Microsoft OneNote 2010 Driver on nul:
Controllers Display
ATA Channel 0 [Controller] (3x)
ATA Channel 1 [Controller] (3x)
Standard Dual Channel PCI IDE Controller (3x) ATI Radeon HD 5800 Series [Display adapter]
Sony SDM-HS95P [Monitor] (19.1"vis, s/n 6395100, August 2005)
Bus Adapters Multimedia
MagicISO SCSI Host Controller
Standard Enhanced PCI to USB Host Controller (3x)
Standard OpenHCD USB Host Controller (4x) ATI HDMI Audio
Razer Megalodon
Realtek High Definition Audio
Virus Protection [Back to Top] Group Policies
Lavasoft Ad-Watch Live! Anti-Virus
None discovered
Communications new – connection speed & status Other Devices
↑ Linksys WUSB600N Wireless-N USB Network Adapter with Dual-Band ver. 2
primary Auto IP Address: 192.168.1.2 / 24
Gateway: 192.168.1.1
Dhcp Server: 192.168.1.1
Physical Address: 00:25:9C:F0:A5:6D
Connection Speed: 36 Mbps
Microsoft 6to4 Adapter
Microsoft ISATAP Adapter
↓ Realtek RTL8168D/8111D Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20)
Status: Cable unplugged
Dhcp Server: none responded
Physical Address: 6C:F0:49:E7BD
Teredo Tunneling Pseudo-Interface

Networking Dns Server: 192.168.1.1
Texas Instruments 1394 OHCI Compliant Host Controller
HID-compliant consumer control device
HID-compliant device
USB Input Device (2x)
HID Keyboard Device
Standard PS/2 Keyboard
HID-compliant mouse
USB Composite Device (2x)
USB Mass Storage Device
USB Root Hub (7x)
Generic volume shadow copy
June 27, 2012 2:19:11 PM

So, you should probably start by determining if the problem is FPS or Ping, use fraps, or some other FPS monitor to see if your FPS is bad.

I haven't played in about a week or so, so if they've patched, they may have screwed something up, it is beta still after all.
m
0
l
June 27, 2012 2:34:36 PM

I don't see your GPU listed in those specs. I haven't noticed any FPS issues, but I have noticed alot of what I guess are latency problems since the last patch. Other players movements are not fluid it's like they are warping around and jumping 10 feet in one frame. Might just be my DSL though.

m
0
l
July 2, 2012 10:34:08 AM

press the "`" key and type /stat fps and it shows your fps press tab and it shows the menu of players next to your name is ping that should help diagnose which is the culprit.
m
0
l
!