Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

XP service pack 2 - Printer problem

Last response: in Windows XP
Share
Anonymous
September 25, 2004 9:17:05 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.print_fax (More info?)

My Canon SmartBase MPC190 worked fine until I installed SP2 after which it
would not. I uninstalled SP2 and it now works again. I checked Canon for
updates to driver but no joy. Any help appreciated.
Anonymous
September 25, 2004 3:30:46 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.print_fax (More info?)

This fix might have application. Check it out.
You may want to test this fix
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;884020


Tom
MSMVP-DTS

"Stan Bowles" <Stan Bowles@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:0A63B12E-1B84-4759-8BBA-D3DD45BD11E8@microsoft.com...
: My Canon SmartBase MPC190 worked fine until I installed SP2 after
which it
: would not. I uninstalled SP2 and it now works again. I checked Canon
for
: updates to driver but no joy. Any help appreciated.
Anonymous
September 26, 2004 10:29:02 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.print_fax (More info?)

Thanks for the help Thomas, but what is this the correct fix ? I would need
to reload the service pack and than add the fix and if it doesn't work I will
need to uninstall the service pack again, which takes ages.
There must be somebody out there that has had exactly the same problem.

"Thomas Ferguson" wrote:

> This fix might have application. Check it out.
> You may want to test this fix
> http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;884020
>
>
> Tom
> MSMVP-DTS
>
> "Stan Bowles" <Stan Bowles@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:0A63B12E-1B84-4759-8BBA-D3DD45BD11E8@microsoft.com...
> : My Canon SmartBase MPC190 worked fine until I installed SP2 after
> which it
> : would not. I uninstalled SP2 and it now works again. I checked Canon
> for
> : updates to driver but no joy. Any help appreciated.
>
>
>
Related resources
September 26, 2004 8:04:15 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.print_fax (More info?)

SAME problem but with the Canon MultiPass F50.
Would you know of a site that may have a download or
something to fix the same problem... different printer?
Thank you!
SB
>-----Original Message-----
>This fix might have application. Check it out.
>You may want to test this fix
>http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-
us;884020
>
>
>Tom
>MSMVP-DTS
>
>"Stan Bowles" <Stan Bowles@discussions.microsoft.com>
wrote in message
>news:0A63B12E-1B84-4759-8BBA-
D3DD45BD11E8@microsoft.com...
>: My Canon SmartBase MPC190 worked fine until I
installed SP2 after
>which it
>: would not. I uninstalled SP2 and it now works again. I
checked Canon
>for
>: updates to driver but no joy. Any help appreciated.
>
>
>.
>
Anonymous
September 26, 2004 8:58:23 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.print_fax (More info?)

Sorry. What advice I have, I already gave. The uncertainty or vagueness
of the advice is a good and sufficient reflection of the imperfection
and incompleteness of my knowledge on this issue.


Tom
MSMVP-DTS

"Stan Bowles" <StanBowles@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:06388A9F-129F-485D-BC5C-95B7C05D9075@microsoft.com...
: Thanks for the help Thomas, but what is this the correct fix ? I would
need
: to reload the service pack and than add the fix and if it doesn't work
I will
: need to uninstall the service pack again, which takes ages.
: There must be somebody out there that has had exactly the same
problem.
:
: "Thomas Ferguson" wrote:
:
: > This fix might have application. Check it out.
: > You may want to test this fix
: > http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;884020
: >
: >
: > Tom
: > MSMVP-DTS
: >
: > "Stan Bowles" <Stan Bowles@discussions.microsoft.com> wrote in
message
: > news:0A63B12E-1B84-4759-8BBA-D3DD45BD11E8@microsoft.com...
: > : My Canon SmartBase MPC190 worked fine until I installed SP2 after
: > which it
: > : would not. I uninstalled SP2 and it now works again. I checked
Canon
: > for
: > : updates to driver but no joy. Any help appreciated.
: >
: >
: >
September 27, 2004 1:27:11 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.print_fax (More info?)

Stan I have the same problem with my MP370. I tried
installing the fix that Thomas
suggested "http://support.microsoft.com/default.aspx?
scid=kb;en-us;884020" but it did not fix the problem. In
my case I can print if I wait long enough for the setup
dialogs to come up but it is very slooooooo.

I will let you know if I find a solution.


>-----Original Message-----
>My Canon SmartBase MPC190 worked fine until I installed
SP2 after which it
>would not. I uninstalled SP2 and it now works again. I
checked Canon for
>updates to driver but no joy. Any help appreciated.
>.
>
Anonymous
September 29, 2004 8:46:11 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.print_fax (More info?)

Thanks for the tip Thomas, I downloaded the fix and now
my Canon MPC 190 works again! Unfortunately I wasted
several hours in fruitless hair-tearing, unloading and
reloading software, checking USB cable etc before coming
across this 'fix'. I did hear rumours that SP2 was
causing some problems - they weren't wrong!

>-----Original Message-----
>This fix might have application. Check it out.
>You may want to test this fix
>http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-
us;884020
>
>
>Tom
>MSMVP-DTS
Anonymous
October 22, 2004 12:05:02 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.print_fax (More info?)

I followed the link and it is trying to force me to validate my windows, i
have an older Dell and the verification number isnt anywhere on the case. is
there some other way for me to access those files?

"Thomas Ferguson" wrote:

> This fix might have application. Check it out.
> You may want to test this fix
> http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;884020
>
>
> Tom
> MSMVP-DTS
>
> "Stan Bowles" <Stan Bowles@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:0A63B12E-1B84-4759-8BBA-D3DD45BD11E8@microsoft.com...
> : My Canon SmartBase MPC190 worked fine until I installed SP2 after
> which it
> : would not. I uninstalled SP2 and it now works again. I checked Canon
> for
> : updates to driver but no joy. Any help appreciated.
>
>
>
Anonymous
October 22, 2004 12:22:03 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.print_fax (More info?)

If the Certificate of Authenticity is not on the case itself then it will be
on the jewel cover of your CD of Windows XP.

The only other way to get the file is to call Microsoft.
--
Cari (MS-MVP Windows Client - Printing, Imaging & Hardware)
www.coribright.com

"Eric Cornelis" <Eric Cornelis@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:12F02CA4-4D5F-4F0D-97C7-36A0A69FB34C@microsoft.com...
>I followed the link and it is trying to force me to validate my windows, i
> have an older Dell and the verification number isnt anywhere on the case.
> is
> there some other way for me to access those files?
>
> "Thomas Ferguson" wrote:
>
>> This fix might have application. Check it out.
>> You may want to test this fix
>> http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;884020
>>
>>
>> Tom
>> MSMVP-DTS
>>
>> "Stan Bowles" <Stan Bowles@discussions.microsoft.com> wrote in message
>> news:0A63B12E-1B84-4759-8BBA-D3DD45BD11E8@microsoft.com...
>> : My Canon SmartBase MPC190 worked fine until I installed SP2 after
>> which it
>> : would not. I uninstalled SP2 and it now works again. I checked Canon
>> for
>> : updates to driver but no joy. Any help appreciated.
>>
>>
>>
>
Anonymous
October 30, 2004 6:26:03 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.print_fax (More info?)

I had the same problem with my can mpc 190.
I checked the canon site and found the following patch.
It works perfect even with servicepack 2 installed.

https://self-service-kb.canon-europe.com/download/mp4x0...
I hope it's helpfull to you !

"Eric Cornelis" <Eric Cornelis@discussions.microsoft.com> schreef in bericht
news:12F02CA4-4D5F-4F0D-97C7-36A0A69FB34C@microsoft.com...
>I followed the link and it is trying to force me to validate my windows, i
> have an older Dell and the verification number isnt anywhere on the case.
> is
> there some other way for me to access those files?
>
> "Thomas Ferguson" wrote:
>
>> This fix might have application. Check it out.
>> You may want to test this fix
>> http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;884020
>>
>>
>> Tom
>> MSMVP-DTS
>>
>> "Stan Bowles" <Stan Bowles@discussions.microsoft.com> wrote in message
>> news:0A63B12E-1B84-4759-8BBA-D3DD45BD11E8@microsoft.com...
>> : My Canon SmartBase MPC190 worked fine until I installed SP2 after
>> which it
>> : would not. I uninstalled SP2 and it now works again. I checked Canon
>> for
>> : updates to driver but no joy. Any help appreciated.
>>
>>
>>


---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.786 / Virus Database: 532 - Release Date: 29-10-2004
Anonymous
November 18, 2004 8:28:42 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.print_fax (More info?)

DO NOT REMOVE YOUR SP2 Installation or your Canon MPC software/drivers.
This will lead to further headaches. With your XP (Home or Pro) now on
SP2 - check this all works as intended first!

Turn your printer on and wait for windows to detect the plug and play
device. Edit the file MPNETIPC.INI, changing 127.0.0.2 in this file to
127.0.0.1. Retry printing - all should be OK. [The file should be
located in \windows\system32]. Microsoft are releasing a hotfix for
this problem of devices not working that try to use a loopback address
other than 127.0.0.1



--
cturton
------------------------------------------------------------------------
Posted via http://www.mcse.ms
------------------------------------------------------------------------
View this thread: http://www.mcse.ms/message1097363.html
!