Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Crysis install from Steam Crashing on Startup

Last response: in Video Games
Share
September 7, 2012 11:21:20 PM

I installed the Crysis bundle from Steam really cheap because it was on sale, which included Crysis, Crysis Warhead, Crysis Wars, and Crysis 2 Maximum Edition. Anyway the only one that works is Crysis 2. The rest of them crash at startup. I get a blank screen and an error message. I've tried numerous things from different forums which included: setting program compatibility to Windows Vista SP2, downloading the bin64 folder and placing it in the game directory and running the 64bit .exe, and then updated my graphics drivers.

Nothing seems to work, so I was wondering if anyone else has experienced this problem and knows how to fix it? Any help would be appreciated.

My system specs are:

CPU: AMD FX 8150
Motherboard: Gigabyte 970A - UD3
RAM: 16GB DDR3 1333
Graphics: AMD Radeon 1GB 6950
Hard Drive: 1TB Western Digital Caviar Black
Secondary Hard Drive: 3 TB Hitachi Deskstar
Optical Drive: 12X Pioneer BD-R
Operating System: Windows 7 Ultimate 64bit
September 8, 2012 12:26:26 AM

Did you try going into the bin32 folder and trying to launch from the 32-bit .exe?
m
0
l
September 8, 2012 12:52:19 AM

I did, it crashes all the same. I've tried running as administrator, and compatibility mode for Vista.
m
0
l
Related resources
September 12, 2012 10:00:43 AM

Yeah this issue is a total nightmare, I'm getting the same problem and I've searched all over the we through Steam Forums, EA forums, MyCrysis forums, they all say the same crap with no solutions and some posts date back to 2007 :( 
m
0
l
February 18, 2013 11:40:44 AM

Try deleting punkbuster, that worked for me.
Also create a shortcut of the .exe in the bin32 file and add -dx9 to the end of the target (outside the quote marks). I'v heard dx10 & 11 can have problems.
m
0
l
February 19, 2013 3:00:30 AM

Find a Crysis 1 64 bit bin folder and replace it with your bin 32. You'd have to Google it as I don't have the link handy. I had this same problem and it worked for me.
m
0
l
!