Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Help: Accessing secure websites over LAN

Tags:
  • Firewalls
  • Connection
  • Networking
Last response: in Networking
Share
Anonymous
May 13, 2004 10:39:06 AM

Archived from groups: comp.protocols.ppp,fa.firewall,comp.os.ms-windows.networking,comp.security,comp.security.firewalls (More info?)

I have the following problem. Every time I try to access an secure
website or a page with secure items the browser tries endlessly to
connect to the page/item but with no avail. No error message is ever
returned. This only happens when I try to access these sites as a
client computer on a LAN with shared Internet connection. I have no
problem accessing the secure websites using the host computer. I also
changed the client computer to host and
that enabled me to access secure sites. I should also mention a
secure site/item is always the cause for my browser's inability to
connect to a site, that there are some secure sites that I can access
(althought it seems if it happens at a slower speed).

I didn't have this problem when I used to connect to the Internet
using a dail-up connection. The problem started when I installed my
broadband wireless connection. As a novice I am not sure which
protocol the wireless connection use but I have noticed settings for
PAP, MPAP, CHAP and that type of stuff that is different from the
dialup connection.

I have tried a range of options to resolve the issue including:
- Changing/disabling the firewall on client and host computer
- Reinstalling Windows XP on both client and host computer
- Trying different browsers
- Toggling with SSL and encrypting settings
- Toggling with the IPSec policies and even removing it with "net stop
policyagent"

Please feel free to forward this message to anyone/any newsgroup that
you think might be better able to assist.

Thanks in advance

Pierre

More about : accessing secure websites lan

Anonymous
May 13, 2004 8:04:37 PM

Archived from groups: comp.protocols.ppp,fa.firewall,comp.os.ms-windows.networking,comp.security,comp.security.firewalls (More info?)

pierrevr@webmail.co.za (Pierre van Rooyen) writes:

]I have the following problem. Every time I try to access an secure
]website or a page with secure items the browser tries endlessly to
]connect to the page/item but with no avail. No error message is ever
]returned. This only happens when I try to access these sites as a
]client computer on a LAN with shared Internet connection. I have no
]problem accessing the secure websites using the host computer. I also
]changed the client computer to host and
]that enabled me to access secure sites. I should also mention a
]secure site/item is always the cause for my browser's inability to
]connect to a site, that there are some secure sites that I can access
](althought it seems if it happens at a slower speed).

]I didn't have this problem when I used to connect to the Internet
]using a dail-up connection. The problem started when I installed my
]broadband wireless connection. As a novice I am not sure which
]protocol the wireless connection use but I have noticed settings for
]PAP, MPAP, CHAP and that type of stuff that is different from the
]dialup connection.

]I have tried a range of options to resolve the issue including:
]- Changing/disabling the firewall on client and host computer
]- Reinstalling Windows XP on both client and host computer
]- Trying different browsers
]- Toggling with SSL and encrypting settings
]- Toggling with the IPSec policies and even removing it with "net stop
]policyagent"

]Please feel free to forward this message to anyone/any newsgroup that
]you think might be better able to assist.

]Thanks in advance

I suspect this has absolutely nothing to do with ppp. It might be a
problem caused by NAT (Network Address Translation) going on either
with the firewall software in the host, or in the modem.
!