Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

P4 3GHz Problem

Last response: in Overclocking
Share
February 20, 2004 2:42:03 PM

A buddy of mine is running a P4 3GHz 800FSB cpu BUT it keeps on running on a temp of about 60%. Will this be a cause of his RAM that is running at 333 on a 800FSB MBD (MSI Neo 2) or because he has a crappy 250W PSU in his pc? HE has a 1200JB and a 800JB HDD, cd rom, cd writer, 19" Monitor.

More about : 3ghz problem

February 20, 2004 3:19:26 PM

Quote:
A buddy of mine is running a P4 3GHz 800FSB cpu BUT it keeps on running on a temp of about 60%.

I'm sorry I don't really understand this, are you trying to say it runs at a TEMPERATURE of 60C? or CPU working at 60% because I have no idea how you could tell that.

If he sets his FSB to Dram ratio to 5:4 then he'll have no problem running at stock frequency with ram at 320mhz. I highly recommend to change to a 350watt or better power supply, decent brand, screw generic.

-Intel PIV 2.6C @ 3.276G -Asus P4P800 -OCZ Copper 4x256 4000EL memory @ 252mhz 2.5-3-4-6 -XFX 5900 128meg 570/1040 -SB audigy -2x120G Seagate 7200.7 S-ATA150 hdd -450 Enermax PSU
Related resources
February 20, 2004 3:37:55 PM

Tell your buddy to get a better Psu.
February 20, 2004 3:53:57 PM

I'd put buddy in "quotes" if I were you.

Maxtor disgraces the six letters that make Matrox.
February 23, 2004 12:45:50 PM

Thanks for your input. Yes it is the CPU Temperature and the suggestions that you have made I already suggested to him. He used all the heatsink paste on the cpu as well and his pins got bent when he tried to remove the heatsink. To the guy that replied at the bottom, it is my buddy and not me. I have a P4 2.Ghz PC. He is not registered on this site (Yet).
February 23, 2004 11:34:31 PM

Intel CPU at 60C at stock speed, holy sh*t, that's very very bad, reinstall the heatsink make sure the clips are snapped in.

-Intel PIV 2.6C @ 3.276G -Asus P4P800 -OCZ Copper 4x256 4000EL memory @ 252mhz 2.5-3-4-6 -XFX 5900 128meg 570/1040 -SB audigy -2x120G Seagate 7200.7 S-ATA150 hdd -450 Enermax PSU
February 24, 2004 7:00:58 AM

Thanks, I organised him a cooler and a 350W Delta PSU as well as 512MB DDR400. Will let you know what happens. Hopefully his problem will be fixed ;-)
February 24, 2004 9:42:49 AM

I hope an experienced technician will be installing this for your "buddy"...

He he. Used all the paste in the tube... He he. he didn't try to make CPU pasta?

__
You take my breath away.

But what have you stepped in to smell this way?
March 1, 2004 10:31:36 AM

Hey Rene........You know this is for Shaunus....heard you were "corking the rabbit" this weekend.
March 1, 2004 5:03:29 PM

It was more like stuffing the pig, Ash...

But still, in pure and simple home language, [ 'n gat is 'n f├┤kken gat, nie waar nie??? ]

Corking the bunny is what you do to Johnny Beamer Boy.

__
You take my breath away.

But what have you stepped in to smell this way?
March 3, 2004 12:23:43 PM

...sets his FSB to Dram ratio to 5:4...

how to do that?
March 3, 2004 2:15:38 PM

It's a bios option.

NEED NEW SYSTEM!
!