Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

oops! Wireless installation on old PENTIUM II 4A4LLOXO boa..

Last response: in Computer Brands
Share
Anonymous
a b F Wireless
February 19, 2005 12:10:10 AM

Archived from groups: alt.sys.pc-clone.gateway2000 (More info?)

I gave up on the wireless router with a usb wireless adapter to the old
gateway. I then tried to install a wireless pci card in ppace of the
ethernet card. The pin config was somewhat different. When I fired up
the rig it didn't find the card. In the mean time i removed the
existing network adapters from the hardware devices manager hoping to
force it to recognize the new card, and now the rig doesn't load
windows and finds no network cards. I will go to safe mode and hide
there until I hear from you guys on what to do next. That's me cowering
under capacitor #17. Cheers.

my other computer is a Ferrari........
February 19, 2005 5:59:51 AM

Archived from groups: alt.sys.pc-clone.gateway2000 (More info?)

did you try removing the card and rebooting?
is the PCI version required for the card supported by the motherboard?
what are you running for an OS?

"zZero" <jsk2@excite.com> wrote in message
news:1108789810.594267.53090@c13g2000cwb.googlegroups.com...
> I gave up on the wireless router with a usb wireless adapter to the old
> gateway. I then tried to install a wireless pci card in ppace of the
> ethernet card. The pin config was somewhat different. When I fired up
> the rig it didn't find the card. In the mean time i removed the
> existing network adapters from the hardware devices manager hoping to
> force it to recognize the new card, and now the rig doesn't load
> windows and finds no network cards. I will go to safe mode and hide
> there until I hear from you guys on what to do next. That's me cowering
> under capacitor #17. Cheers.
>
> my other computer is a Ferrari........
>
Anonymous
a b F Wireless
February 19, 2005 10:26:02 AM

Archived from groups: alt.sys.pc-clone.gateway2000 (More info?)

running 98se. Removed the card, installed old one and now won't reboot
finding no network card. I have another card I'll try.
Anonymous
a b F Wireless
February 19, 2005 11:46:34 AM

Archived from groups: alt.sys.pc-clone.gateway2000 (More info?)

workin on it. I have all cd's, floppy's, 2 ethernet cards, etc.I will
remove and reboot.
Anonymous
a b F Wireless
February 19, 2005 11:53:04 AM

Archived from groups: alt.sys.pc-clone.gateway2000 (More info?)

first message comes up as a firewall driver finding no network
(adapter) installed. blue scrn hand. ctl-alt-del shows Msgsrv32 9not
responding). I end task that and hd churns a bit then this error
message "could not start DB server: socket() failed" Then the blue srcn
sits there and ctl-alt del shows Wmexe.... This is w/o a network card
installed. Maybe i should dump my firewall from safe mode? I tried the
win98se setup floppy what doo i choose?
Anonymous
a b F Wireless
February 19, 2005 2:12:55 PM

Archived from groups: alt.sys.pc-clone.gateway2000 (More info?)

Sorry, it says "there isn't any network component installed." This
after putting back 2 different ethernet cards? I tried to load a
network adapter from safe mode/ctl panel/network , but it didn't take.
In sfe mode when I boot up one line at a time, "javasup. something"
makes the HD annoyed. I may have to RF/C: again.....
February 19, 2005 2:26:01 PM

Archived from groups: alt.sys.pc-clone.gateway2000 (More info?)

again, did you try removing all network cards and rebooting?
concentrate on getting the system back to windows and remove the network
cards from the equation.

if windows still isn't restarting do a step by step startup where you can
see everything load. you should be able to see what it is hanging on. you
should be able to reboot from a w98se startup floppy if need be (you do have
one right?) and fix this.

"zZero" <jsk2@excite.com> wrote in message
news:1108826762.214144.22710@o13g2000cwo.googlegroups.com...
> running 98se. Removed the card, installed old one and now won't reboot
> finding no network card. I have another card I'll try.
>
Anonymous
a b F Wireless
February 19, 2005 6:33:49 PM

Archived from groups: alt.sys.pc-clone.gateway2000 (More info?)

Sometimes devices need their own driver installed from the CD first, then
98se will find them. No CD? Oh.
"zZero" <jsk2@excite.com> wrote in message
news:1108826762.214144.22710@o13g2000cwo.googlegroups.com...
> running 98se. Removed the card, installed old one and now won't reboot
> finding no network card. I have another card I'll try.
>
Anonymous
a b F Wireless
February 21, 2005 9:30:58 PM

Archived from groups: alt.sys.pc-clone.gateway2000 (More info?)

Replaced the new "B" router with a new "G" router ($10 after rebate)
and everything works!! Wooo...er..., hooooooo!!! Netgear "G" usb
adapter ($10 after rebate as well). CompUSA
!