Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

"'Local area connection' doesn't have a valid IP configuration"

Last response: in Windows 7
Share
November 26, 2010 5:09:52 PM

I got this PC connected to the Netgear router via ethernet, and 2 laptops and ps3 via wireless.

All the other devices remain un-affected, but this PC keeps getting the ""'Local area connection' doesn't have a valid IP configuration" and wont connect to the internet.

The only way i can get the internet back is via system restore, so its not a hardware fault, iv searched net, tried countless methods and cant solve this one.

any help on this matter would be great, its driving me mad!
a b $ Windows 7
November 26, 2010 6:14:46 PM

TurkzZ said:
I got this PC connected to the Netgear router via ethernet, and 2 laptops and ps3 via wireless.

All the other devices remain un-affected, but this PC keeps getting the ""'Local area connection' doesn't have a valid IP configuration" and wont connect to the internet.



Is DHCP set to automatic?
m
0
l
a b $ Windows 7
November 26, 2010 6:48:02 PM

In addition to the above, what does System Restore do for you that "gives you the internet back"?
m
0
l
Related resources
November 26, 2010 10:40:03 PM

haven't a clue, iv reset the router, changed where it was pluged into and so far so good, and yeh DHCP is auto, strange problem, it mite be to do with the router ethernet connection as it didnt affect any wireless connection
m
0
l
a b $ Windows 7
November 27, 2010 12:17:03 AM

have you tried to change the Link Speed/Duplex Mode settings of you network card?

Have you tried or tested the network cable?
m
0
l
a b $ Windows 7
November 27, 2010 2:52:44 AM

Generaly Bad Socket Cable, Socket Modem, socket Line
m
0
l
November 27, 2010 7:01:47 AM

try update you ethernet card firmware.
m
0
l
!