Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

9600 XT Smartdoctor problem

Last response: in Graphics & Displays
Share
Anonymous
March 30, 2004 8:44:11 PM

Archived from groups: alt.comp.periphs.videocards.ati (More info?)

Forgive me if this is a stupid question but I am having a problem with
Asus smartdoctor. It no longer shows the advanced features although
it did previously. (voltage, temperature and fan)
I have a Asus 9600 XT card and smartdoctor was
working a treat when I first had it but it doesn't now.

The only change I have made is to get a 2500+ xp barton cpu and install
it. I didn't even change the drivers. Surely this couldn't do it?

I am new to the ati world having been reprieved from the nvidia side.

Any help would be appreciated.

Konichiwa
Anonymous
March 31, 2004 10:48:56 PM

Archived from groups: alt.comp.periphs.videocards.ati (More info?)

"Matt" <tomatt2112@bellsouth.net> wrote in message
news:xZkac.29280$gZ3.10161@bignews3.bellsouth.net...
> I had this problem. First, reinstall the Enhanced driver from the setup cd
> then see if the advanced features are available. If not, then reinstall
> Smartdoctor, new version is 4.22 from the website. You should be all set.
>
> "konichiwa" <konichiwa@hotmail.com> wrote in message
> news:vthac.287$%24.3942660@news-text.cableinet.net...
> > Forgive me if this is a stupid question but I am having a problem with
> > Asus smartdoctor. It no longer shows the advanced features although
> > it did previously. (voltage, temperature and fan)
> > I have a Asus 9600 XT card and smartdoctor was
> > working a treat when I first had it but it doesn't now.
> >
> > The only change I have made is to get a 2500+ xp barton cpu and install
> > it. I didn't even change the drivers. Surely this couldn't do it?
> >
> > I am new to the ati world having been reprieved from the nvidia side.
> >
> > Any help would be appreciated.
> >
> > Konichiwa
> >
> >
>
>

Thanks Matt,

I did what you said and removed my secondary display and the
advanced features came back briefly. I am going to try to remove all the
drivers and reinstall them, hopefully this will do the trick permanently.

Thanks again

Konichiwa.
Anonymous
April 1, 2004 10:28:07 PM

Archived from groups: alt.comp.periphs.videocards.ati (More info?)

"konichiwa" <konichiwa@hotmail.com> wrote in message
news:vthac.287$%24.3942660@news-text.cableinet.net...
> Forgive me if this is a stupid question but I am having a problem with
> Asus smartdoctor. It no longer shows the advanced features although
> it did previously. (voltage, temperature and fan)
> I have a Asus 9600 XT card and smartdoctor was
> working a treat when I first had it but it doesn't now.
>
> The only change I have made is to get a 2500+ xp barton cpu and install
> it. I didn't even change the drivers. Surely this couldn't do it?
>
> I am new to the ati world having been reprieved from the nvidia side.
>
> Any help would be appreciated.
>
> Konichiwa
>
>

Just to update on this thread incase anyone else has this same problem.

I have just tried setting my clock speed to 100Mhz to simulate a drop in
processor and guess what? Smart Doc shows all the extra features but as
soon as I go back up to 166Mhz they disapear? Good programming Asus!

Konichiwa
!