Does this issue sound like bad drivers, or a faulty card?

Archived from groups: alt.comp.periphs.videocards.ati (More info?)

I'm still having problems with gamma in 3d games. If I play an older game
without it's own gamma control (i.e relies on the ati drivers for it's gamma
settings), then I play a newer game with a gamma control, then go back and
play my older game again, it's very dark, no gamma is applied.

If I reboot between games, or reset the gamma in the control panel, it works
ok.

Ati have exhausted lots of options with me, to the point they are saying the
card may be faulty, however it works perfectly in every other way.

If anyone has any suggestions as to what I may try, or if they have this
same issue etc. I'd really appreciate it, my card is a sapphire radeon 9800
pro 128mb.

thanks in advance
5 answers Last reply
More about does issue sound drivers faulty card
  1. Archived from groups: alt.comp.periphs.videocards.ati (More info?)

    adobe gamma loader present?

    "+c0re-" <nospam@nospam.com> wrote in message
    news:1086095962.291052@news01.eclipse.net.uk...
    > I'm still having problems with gamma in 3d games. If I play an older
    game
    > without it's own gamma control (i.e relies on the ati drivers for
    it's gamma
    > settings), then I play a newer game with a gamma control, then go
    back and
    > play my older game again, it's very dark, no gamma is applied.
    >
    > If I reboot between games, or reset the gamma in the control panel,
    it works
    > ok.
    >
    > Ati have exhausted lots of options with me, to the point they are
    saying the
    > card may be faulty, however it works perfectly in every other way.
    >
    > If anyone has any suggestions as to what I may try, or if they have
    this
    > same issue etc. I'd really appreciate it, my card is a sapphire
    radeon 9800
    > pro 128mb.
    >
    > thanks in advance
    >
    >
  2. Archived from groups: alt.comp.periphs.videocards.ati (More info?)

    Yes, I have it installed. My issues are with 3d apps only by the way.


    "JAD" <Kapasitor@coldmail.com> wrote in message
    news:10bp7ljcmj8ct9f@corp.supernews.com...
    > adobe gamma loader present?
    >
    > "+c0re-" <nospam@nospam.com> wrote in message
    > news:1086095962.291052@news01.eclipse.net.uk...
    > > I'm still having problems with gamma in 3d games. If I play an older
    > game
    > > without it's own gamma control (i.e relies on the ati drivers for
    > it's gamma
    > > settings), then I play a newer game with a gamma control, then go
    > back and
    > > play my older game again, it's very dark, no gamma is applied.
    > >
    > > If I reboot between games, or reset the gamma in the control panel,
    > it works
    > > ok.
    > >
    > > Ati have exhausted lots of options with me, to the point they are
    > saying the
    > > card may be faulty, however it works perfectly in every other way.
    > >
    > > If anyone has any suggestions as to what I may try, or if they have
    > this
    > > same issue etc. I'd really appreciate it, my card is a sapphire
    > radeon 9800
    > > pro 128mb.
    > >
    > > thanks in advance
    > >
    > >
    >
    >
  3. Archived from groups: alt.comp.periphs.videocards.ati (More info?)

    OK, 3d...why would you think that the AGL wouldn't effect that? it
    loads at start up,and newer/and older versions tend to interfere with
    video on some systems..if its loading/and running in the background,
    its effecting all your software to some degree.
    "+c0re-" <nospam@nospam.com> wrote in message
    news:1086103522.595468@news01.eclipse.net.uk...
    > Yes, I have it installed. My issues are with 3d apps only by the
    way.
    >
    >
    > "JAD" <Kapasitor@coldmail.com> wrote in message
    > news:10bp7ljcmj8ct9f@corp.supernews.com...
    > > adobe gamma loader present?
    > >
    > > "+c0re-" <nospam@nospam.com> wrote in message
    > > news:1086095962.291052@news01.eclipse.net.uk...
    > > > I'm still having problems with gamma in 3d games. If I play an
    older
    > > game
    > > > without it's own gamma control (i.e relies on the ati drivers
    for
    > > it's gamma
    > > > settings), then I play a newer game with a gamma control, then
    go
    > > back and
    > > > play my older game again, it's very dark, no gamma is applied.
    > > >
    > > > If I reboot between games, or reset the gamma in the control
    panel,
    > > it works
    > > > ok.
    > > >
    > > > Ati have exhausted lots of options with me, to the point they
    are
    > > saying the
    > > > card may be faulty, however it works perfectly in every other
    way.
    > > >
    > > > If anyone has any suggestions as to what I may try, or if they
    have
    > > this
    > > > same issue etc. I'd really appreciate it, my card is a sapphire
    > > radeon 9800
    > > > pro 128mb.
    > > >
    > > > thanks in advance
    > > >
    > > >
    > >
    > >
    >
    >
  4. Archived from groups: alt.comp.periphs.videocards.ati (More info?)

    I've tried with and without the adobe gamma loader present, with and without
    the ati driver hotfix also.
    I wasn't sure whether it'd affect the 3d gamma since the ati drivers have
    the settings for 3d and 2d gamma on separate sliders.


    "JAD" <Kapasitor@coldmail.com> wrote in message
    news:10bp973s1q3mh06@corp.supernews.com...
    > OK, 3d...why would you think that the AGL wouldn't effect that? it
    > loads at start up,and newer/and older versions tend to interfere with
    > video on some systems..if its loading/and running in the background,
    > its effecting all your software to some degree.
    > "+c0re-" <nospam@nospam.com> wrote in message
    > news:1086103522.595468@news01.eclipse.net.uk...
    > > Yes, I have it installed. My issues are with 3d apps only by the
    > way.
    > >
    > >
    > > "JAD" <Kapasitor@coldmail.com> wrote in message
    > > news:10bp7ljcmj8ct9f@corp.supernews.com...
    > > > adobe gamma loader present?
    > > >
    > > > "+c0re-" <nospam@nospam.com> wrote in message
    > > > news:1086095962.291052@news01.eclipse.net.uk...
    > > > > I'm still having problems with gamma in 3d games. If I play an
    > older
    > > > game
    > > > > without it's own gamma control (i.e relies on the ati drivers
    > for
    > > > it's gamma
    > > > > settings), then I play a newer game with a gamma control, then
    > go
    > > > back and
    > > > > play my older game again, it's very dark, no gamma is applied.
    > > > >
    > > > > If I reboot between games, or reset the gamma in the control
    > panel,
    > > > it works
    > > > > ok.
    > > > >
    > > > > Ati have exhausted lots of options with me, to the point they
    > are
    > > > saying the
    > > > > card may be faulty, however it works perfectly in every other
    > way.
    > > > >
    > > > > If anyone has any suggestions as to what I may try, or if they
    > have
    > > > this
    > > > > same issue etc. I'd really appreciate it, my card is a sapphire
    > > > radeon 9800
    > > > > pro 128mb.
    > > > >
    > > > > thanks in advance
    > > > >
    > > > >
    > > >
    > > >
    > >
    > >
    >
    >
  5. Archived from groups: alt.comp.periphs.videocards.ati (More info?)

    I had same problem. Catalyst 4.5 drivers for XP fixed
    it ( so far ). I'm a little suspicious of MOHAA video
    settings. I was seeing it worst there. I've been mostly
    playing Far Cry, and I have not touched MOHAA
    in a while. I just returned to that last night ... if it changes
    things, I'll post on it.

    johns
Ask a new question

Read More

Radeon Games Gamma ATI Graphics