Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

MMC Audio out of sync with Video

Last response: in Graphics & Displays
Share
Anonymous
November 9, 2004 6:36:33 PM

Archived from groups: alt.comp.periphs.videocards.ati (More info?)

I'm using an ATI capture card (TV Wonder) with an ATI 9800 Pro. The
problem is that the audio just doesn't sync up with the video. It's
off, and it's very annoying. I had this problem before and had to
re-install Windows to fix it. Well that worked for awhile until I
installed Sims 2 (which installed a new DirectX version) and boom, now
it's off again. I have tried multiple versions of different drivers
and MMC versions.

It used to be I only had this problem when I had selected
"high-quality video" but now it makes no difference.

Nothing I have tried has fixed it. PLEASE HELP!!!

More about : mmc audio sync video

November 10, 2004 5:36:34 PM

Archived from groups: alt.comp.periphs.videocards.ati (More info?)

Hi Greg;

You may have already done this test, but if you go to CONTROL PANEL
and you should find an icon ATI MULTIMEDIA CENTER, open it and in mine
there is a SYSTEM COMPATIBILITY TEST. You run that and it will test
your sound card (ATI is too cheap to implement their own sound
capture, they use your computer's sound card) for clock frequency. If
it's over 0.2% off you should get a report saying it's off frequency,
and even 0.2% will cause sync problems . I fought that problem for
some time and then had to go buy another sound card and disable the
onboard audio.

However, if it did work at one time OK, did you try shutting off all
background tasks (anti virus and all the other stuff running in the
background)?

I fought the synch problem for months and ended up purchasing an
Osprey 200 capture card which locks the audio to the video. DV will
do same thing. My new motherboard onboard audio tests OK with ATI
MMC, so can do long captures without sync problems.

The System Compatibility Check generates a log of the test.








On 9 Nov 2004 15:36:33 -0800, grennis@gmail.com (Greg Ennis) wrote:

>I'm using an ATI capture card (TV Wonder) with an ATI 9800 Pro. The
>problem is that the audio just doesn't sync up with the video. It's
>off, and it's very annoying. I had this problem before and had to
>re-install Windows to fix it. Well that worked for awhile until I
>installed Sims 2 (which installed a new DirectX version) and boom, now
>it's off again. I have tried multiple versions of different drivers
>and MMC versions.
>
>It used to be I only had this problem when I had selected
>"high-quality video" but now it makes no difference.
>
>Nothing I have tried has fixed it. PLEASE HELP!!!
!