Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Cat 5.7 + Audigy 2 composite TV audio out of synch with vi..

Last response: in Graphics & Displays
Share
July 16, 2005 2:11:35 PM

Archived from groups: alt.comp.periphs.videocards.ati (More info?)

Video lags audio by ~ half a second. Using composite input to line-in of
Audigy 2 card from cable TV tuner through VCR. Composite video in to AGP
AIW 9700. Disconnected analog (cable) TV input into the AIW which had poor
video quality compared to composite.

Any suggestions?

On the plus side, 5.1 audio is now working for DVD playback using
pass-through ATI Cyberlink Renderer with the 9.08 MMC. The pass-through
caused jerky playback in previous Cat/MMC combos.

Win XP SP2
Anonymous
July 16, 2005 8:44:02 PM

Archived from groups: alt.comp.periphs.videocards.ati (More info?)

yeah cat 5.7 is a mistake

revert to 5.6

"Mark" <mkardelz@redshift.com> wrote in message
news:11difu6gtue7v0a@corp.supernews.com...
> Video lags audio by ~ half a second. Using composite input to line-in of
> Audigy 2 card from cable TV tuner through VCR. Composite video in to AGP
> AIW 9700. Disconnected analog (cable) TV input into the AIW which had
> poor video quality compared to composite.
>
> Any suggestions?
>
> On the plus side, 5.1 audio is now working for DVD playback using
> pass-through ATI Cyberlink Renderer with the 9.08 MMC. The pass-through
> caused jerky playback in previous Cat/MMC combos.
>
> Win XP SP2
>
Anonymous
July 16, 2005 11:47:05 PM

Archived from groups: alt.comp.periphs.videocards.ati (More info?)

There's always been problems with audigy2 cards and ati tv tuners.
The only way I have ever been able to get my audigy2 working correctly
with my tv wonder pro is to use the microphone input instead of line in.
(Disable +10db boost if you use mic input).

--


Rob

"Richard Gnutered" <rugnuts49@sympatico.ca> wrote in message
news:9keCe.25419$qg1.1447748@news20.bellglobal.com...
> yeah cat 5.7 is a mistake
>
> revert to 5.6
>
> "Mark" <mkardelz@redshift.com> wrote in message
> news:11difu6gtue7v0a@corp.supernews.com...
>> Video lags audio by ~ half a second. Using composite input to line-in of
>> Audigy 2 card from cable TV tuner through VCR. Composite video in to AGP
>> AIW 9700. Disconnected analog (cable) TV input into the AIW which had
>> poor video quality compared to composite.
>>
>> Any suggestions?
>>
>> On the plus side, 5.1 audio is now working for DVD playback using
>> pass-through ATI Cyberlink Renderer with the 9.08 MMC. The pass-through
>> caused jerky playback in previous Cat/MMC combos.
>>
>> Win XP SP2
>>
>
>
Anonymous
July 17, 2005 4:47:49 AM

Archived from groups: alt.comp.periphs.videocards.ati (More info?)

Mark <mkardelz@redshift.com> wrote:
> Video lags audio by ~ half a second. Using composite input to line-in of
> Audigy 2 card from cable TV tuner through VCR. Composite video in to AGP
> AIW 9700. Disconnected analog (cable) TV input into the AIW which had poor
> video quality compared to composite.

> Any suggestions?

> On the plus side, 5.1 audio is now working for DVD playback using
> pass-through ATI Cyberlink Renderer with the 9.08 MMC. The pass-through
> caused jerky playback in previous Cat/MMC combos.

> Win XP SP2

Try driver v5.4. I had problems with the newer drivers because ATI dropped
the analog audio. Newer versions use digital audio. :(  See rage3d.com
forum about this. I am no longer upgrading ATI drivers due to this. I have
an 9800 Pro AIW.
--
"What do ants and bees use for cattle?" --Tom
/\___/\
/ /\ /\ \ Phillip (Ant) @ http://antfarm.ma.cx (Personal Web Site)
| |o o| | and http://aqfl.net (Ant's Quality Foraged Links/AQFL)
\ _ / Please remove ANT if replying by e-mail.
( )
!