Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

S-video problem

Last response: in Windows XP
Share
Anonymous
May 19, 2004 9:50:25 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.video (More info?)

I am having trouble using the S-video output on my Dell
Inspiron 4100. When I connect the S-video output to a TV,
using the S-video to RCA adapter provided by Dell, and
enable TV output in the video driver, the picture displays
on the TV just fine, except when I go to play a video.
Regardless of what video player I use, or which codec the
movie is in, the section of the window that shows the
video appears just fine on the laptop monitor, but stays
black on the TV screen as the movie plays. (The sound has
no problems.) However, if I play a music file and have
Media Player show the "visualization", it shows with no
problem on the TV screen as well as the laptop LCD. Does
anyone know how to fix this problem or what is causing it?

Relevant info -
System: Dell Inspiron 4100
Video card: ATI Mobility Radeon M6, latest driver from Dell
Resolution: 1024x768 or 800x600, 60Hz, 32-bit color
Television: generic 4:3 CRT TV
Players used: Windows Media Player 9, RealOne Player, DivX
Player 5.1.1
Codecs used: DivX AVI, MS Video 1 AVI, WMV

Thanks for any help you can provide! If you have any
questions, post them and I'll be sure to reply.

Andy

More about : video problem

Anonymous
May 19, 2004 1:56:13 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.video (More info?)

Rather than use the TV as a 'second monitor' does it display correctly on
the TV if you switch them around... ie make the TV the primary display or
switch display entirely from monitor to TV?
--
Cari
MS-MVP Windows Technologies - Printing/Imaging/Hardware
www.coribright.com

"Andy B" <greatfun0@hotmail.com> wrote in message
news:f1b001c43d9f$daad6e70$a601280a@phx.gbl...
>I am having trouble using the S-video output on my Dell
> Inspiron 4100. When I connect the S-video output to a TV,
> using the S-video to RCA adapter provided by Dell, and
> enable TV output in the video driver, the picture displays
> on the TV just fine, except when I go to play a video.
> Regardless of what video player I use, or which codec the
> movie is in, the section of the window that shows the
> video appears just fine on the laptop monitor, but stays
> black on the TV screen as the movie plays. (The sound has
> no problems.) However, if I play a music file and have
> Media Player show the "visualization", it shows with no
> problem on the TV screen as well as the laptop LCD. Does
> anyone know how to fix this problem or what is causing it?
>
> Relevant info -
> System: Dell Inspiron 4100
> Video card: ATI Mobility Radeon M6, latest driver from Dell
> Resolution: 1024x768 or 800x600, 60Hz, 32-bit color
> Television: generic 4:3 CRT TV
> Players used: Windows Media Player 9, RealOne Player, DivX
> Player 5.1.1
> Codecs used: DivX AVI, MS Video 1 AVI, WMV
>
> Thanks for any help you can provide! If you have any
> questions, post them and I'll be sure to reply.
>
> Andy
Anonymous
May 19, 2004 2:30:37 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.video (More info?)

I haven't actually tried that, but it's a good idea, Cari.
I will test that out this evening when I get home, and
I'll let you know what happens. Thanks!

Andy

>-----Original Message-----
>Rather than use the TV as a 'second monitor' does it
display correctly on
>the TV if you switch them around... ie make the TV the
primary display or
>switch display entirely from monitor to TV?
>--
>Cari
>MS-MVP Windows Technologies - Printing/Imaging/Hardware
>www.coribright.com
>
>"Andy B" <greatfun0@hotmail.com> wrote in message
>news:f1b001c43d9f$daad6e70$a601280a@phx.gbl...
>>I am having trouble using the S-video output on my Dell
>> Inspiron 4100. When I connect the S-video output to a
TV,
>> using the S-video to RCA adapter provided by Dell, and
>> enable TV output in the video driver, the picture
displays
>> on the TV just fine, except when I go to play a video.
>> Regardless of what video player I use, or which codec
the
>> movie is in, the section of the window that shows the
>> video appears just fine on the laptop monitor, but stays
>> black on the TV screen as the movie plays. (The sound
has
>> no problems.) However, if I play a music file and have
>> Media Player show the "visualization", it shows with no
>> problem on the TV screen as well as the laptop LCD. Does
>> anyone know how to fix this problem or what is causing
it?
>>
>> Relevant info -
>> System: Dell Inspiron 4100
>> Video card: ATI Mobility Radeon M6, latest driver from
Dell
>> Resolution: 1024x768 or 800x600, 60Hz, 32-bit color
>> Television: generic 4:3 CRT TV
>> Players used: Windows Media Player 9, RealOne Player,
DivX
>> Player 5.1.1
>> Codecs used: DivX AVI, MS Video 1 AVI, WMV
>>
>> Thanks for any help you can provide! If you have any
>> questions, post them and I'll be sure to reply.
>>
>> Andy
>
>
>.
>
Related resources
Anonymous
May 19, 2004 2:40:43 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.video (More info?)

Sometimes you just have to 'force' the issue and be very firm with the PC!
--
Cari
MS-MVP Windows Technologies - Printing/Imaging/Hardware
www.coribright.com

"Andy B" <greatfun0@hotmail.com> wrote in message
news:f47201c43dc6$ff747e20$a601280a@phx.gbl...
>I haven't actually tried that, but it's a good idea, Cari.
> I will test that out this evening when I get home, and
> I'll let you know what happens. Thanks!
>
> Andy
>
>>-----Original Message-----
>>Rather than use the TV as a 'second monitor' does it
> display correctly on
>>the TV if you switch them around... ie make the TV the
> primary display or
>>switch display entirely from monitor to TV?
>>--
>>Cari
>>MS-MVP Windows Technologies - Printing/Imaging/Hardware
>>www.coribright.com
>>
>>"Andy B" <greatfun0@hotmail.com> wrote in message
>>news:f1b001c43d9f$daad6e70$a601280a@phx.gbl...
>>>I am having trouble using the S-video output on my Dell
>>> Inspiron 4100. When I connect the S-video output to a
> TV,
>>> using the S-video to RCA adapter provided by Dell, and
>>> enable TV output in the video driver, the picture
> displays
>>> on the TV just fine, except when I go to play a video.
>>> Regardless of what video player I use, or which codec
> the
>>> movie is in, the section of the window that shows the
>>> video appears just fine on the laptop monitor, but stays
>>> black on the TV screen as the movie plays. (The sound
> has
>>> no problems.) However, if I play a music file and have
>>> Media Player show the "visualization", it shows with no
>>> problem on the TV screen as well as the laptop LCD. Does
>>> anyone know how to fix this problem or what is causing
> it?
>>>
>>> Relevant info -
>>> System: Dell Inspiron 4100
>>> Video card: ATI Mobility Radeon M6, latest driver from
> Dell
>>> Resolution: 1024x768 or 800x600, 60Hz, 32-bit color
>>> Television: generic 4:3 CRT TV
>>> Players used: Windows Media Player 9, RealOne Player,
> DivX
>>> Player 5.1.1
>>> Codecs used: DivX AVI, MS Video 1 AVI, WMV
>>>
>>> Thanks for any help you can provide! If you have any
>>> questions, post them and I'll be sure to reply.
>>>
>>> Andy
>>
>>
>>.
>>
Anonymous
May 19, 2004 7:21:06 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.video (More info?)

Well, forceful or not, that little idea worked! Thanks for
the help.

Andy

>-----Original Message-----
>Sometimes you just have to 'force' the issue and be very
firm with the PC!
>--
>Cari
>MS-MVP Windows Technologies - Printing/Imaging/Hardware
>www.coribright.com
>
>"Andy B" <greatfun0@hotmail.com> wrote in message
>news:f47201c43dc6$ff747e20$a601280a@phx.gbl...
>>I haven't actually tried that, but it's a good idea,
Cari.
>> I will test that out this evening when I get home, and
>> I'll let you know what happens. Thanks!
>>
>> Andy
>>
>>>-----Original Message-----
>>>Rather than use the TV as a 'second monitor' does it
>> display correctly on
>>>the TV if you switch them around... ie make the TV the
>> primary display or
>>>switch display entirely from monitor to TV?
>>>--
>>>Cari
>>>MS-MVP Windows Technologies - Printing/Imaging/Hardware
>>>www.coribright.com
>>>
>>>"Andy B" <greatfun0@hotmail.com> wrote in message
>>>news:f1b001c43d9f$daad6e70$a601280a@phx.gbl...
>>>>I am having trouble using the S-video output on my Dell
>>>> Inspiron 4100. When I connect the S-video output to a
>> TV,
>>>> using the S-video to RCA adapter provided by Dell, and
>>>> enable TV output in the video driver, the picture
>> displays
>>>> on the TV just fine, except when I go to play a video.
>>>> Regardless of what video player I use, or which codec
>> the
>>>> movie is in, the section of the window that shows the
>>>> video appears just fine on the laptop monitor, but
stays
>>>> black on the TV screen as the movie plays. (The sound
>> has
>>>> no problems.) However, if I play a music file and have
>>>> Media Player show the "visualization", it shows with
no
>>>> problem on the TV screen as well as the laptop LCD.
Does
>>>> anyone know how to fix this problem or what is causing
>> it?
>>>>
>>>> Relevant info -
>>>> System: Dell Inspiron 4100
>>>> Video card: ATI Mobility Radeon M6, latest driver from
>> Dell
>>>> Resolution: 1024x768 or 800x600, 60Hz, 32-bit color
>>>> Television: generic 4:3 CRT TV
>>>> Players used: Windows Media Player 9, RealOne Player,
>> DivX
>>>> Player 5.1.1
>>>> Codecs used: DivX AVI, MS Video 1 AVI, WMV
>>>>
>>>> Thanks for any help you can provide! If you have any
>>>> questions, post them and I'll be sure to reply.
>>>>
>>>> Andy
>>>
>>>
>>>.
>>>
>
>
>.
>
Anonymous
May 20, 2004 3:17:02 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.video (More info?)

Telling it who's really in charge sometimes has the desired effect!

You're welcome.
--
Cari (MS-MVP Windows Client - Printing, Imaging & Hardware)
www.coribright.com

"Andy B" <greatfun0@hotmail.com> wrote in message
news:f74b01c43def$941356f0$a501280a@phx.gbl...
> Well, forceful or not, that little idea worked! Thanks for
> the help.
>
> Andy
!