Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Dual video cards -- 2nd won't work

Last response: in Windows XP
Share
Anonymous
a b U Graphics card
May 25, 2004 12:31:22 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.video (More info?)

I have an ASUS motherboard and have been using a Matrox G450 AGP dual head
video card with two monitors. It works perfectly. I want to use a monitor
profiling device -- Colorvision's OptiCal with Spyder -- but until recently,
it would not work with dual monitors. Now, Colorvision has a beta version
of the OptiCal software that will work with dual monitors, BUT it won't work
with a dual monitor video card. It needs two separate video cards to work.

OK... so I bought a second video card -- an inexpensive PCI card to run my
second monitor. I disabled dual monitor support in the Matrox driver,
installed the second video card, attached my second monitor to the new PCI
card and restarted. Windows XP Home recognizes the second card and installs
the driver, but nothing happens -- the screen is blank. Checking Device
Manger shows a yellow exclamation sign and Properties says the device will
not start -- Code 10. The XP Troubleshooter suggest uninstalling the device
and reinstalling. I did that, but no luck.

I installed the drivers for the new video card, and still no luck. The new
card is a "no-name" S3 Savage IX card. I see no reason it's not working. I
tried two different PCI slots and still no luck. I have made no BIOS
changes and wouldn't know what to try there.

Any suggestions will be much appreciated!

Thank you.

John
Anonymous
a b U Graphics card
May 25, 2004 1:28:15 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.video (More info?)

This message may be ignored. I got a response on the XP Hardware NG. For
anyone interested, see:

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;307397

John



"John Blaustein" <no@spam.com> wrote in message
news:ekjTBjgQEHA.252@TK2MSFTNGP10.phx.gbl...
> I have an ASUS motherboard and have been using a Matrox G450 AGP dual head
> video card with two monitors. It works perfectly. I want to use a
monitor
> profiling device -- Colorvision's OptiCal with Spyder -- but until
recently,
> it would not work with dual monitors. Now, Colorvision has a beta version
> of the OptiCal software that will work with dual monitors, BUT it won't
work
> with a dual monitor video card. It needs two separate video cards to
work.
>
> OK... so I bought a second video card -- an inexpensive PCI card to run my
> second monitor. I disabled dual monitor support in the Matrox driver,
> installed the second video card, attached my second monitor to the new PCI
> card and restarted. Windows XP Home recognizes the second card and
installs
> the driver, but nothing happens -- the screen is blank. Checking Device
> Manger shows a yellow exclamation sign and Properties says the device will
> not start -- Code 10. The XP Troubleshooter suggest uninstalling the
device
> and reinstalling. I did that, but no luck.
>
> I installed the drivers for the new video card, and still no luck. The
new
> card is a "no-name" S3 Savage IX card. I see no reason it's not working.
I
> tried two different PCI slots and still no luck. I have made no BIOS
> changes and wouldn't know what to try there.
>
> Any suggestions will be much appreciated!
>
> Thank you.
>
> John
>
>
>
!