Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Jerky AVI Playback (Media Player, Ulead Editting Software...

Tags:
  • Video
  • Media Player
  • Windows XP
Last response: in Windows XP
Share
November 18, 2004 5:16:02 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.video (More info?)

Need help here, completed the following actions as proposed by a similar
question posed by "Mark Russell - Video Rendering Jerky after SP2"

1. Reinstalled DirectX from redistribution package.
2. Installed Windows Media Encoder.

But still encounter jerky playback only on AVI files.

For mpeg file its ok.

Please help!

Cheers!
Dave

More about : jerky avi playback media player ulead editting software

Anonymous
November 18, 2004 5:16:03 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.video (More info?)

What are you system specs?

Processor
Amount of RAM
Video Card


Bobby

"Dave" <Dave@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:160F395E-5D31-4684-9122-2E32F9C18803@microsoft.com...
> Need help here, completed the following actions as proposed by a similar
> question posed by "Mark Russell - Video Rendering Jerky after SP2"
>
> 1. Reinstalled DirectX from redistribution package.
> 2. Installed Windows Media Encoder.
>
> But still encounter jerky playback only on AVI files.
>
> For mpeg file its ok.
>
> Please help!
>
> Cheers!
> Dave
>
November 21, 2004 10:15:02 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.video (More info?)

P4 850
768mb RAM
GF4 - Video card

"NoNoBadDog!" wrote:

> What are you system specs?
>
> Processor
> Amount of RAM
> Video Card
>
>
> Bobby
>
> "Dave" <Dave@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:160F395E-5D31-4684-9122-2E32F9C18803@microsoft.com...
> > Need help here, completed the following actions as proposed by a similar
> > question posed by "Mark Russell - Video Rendering Jerky after SP2"
> >
> > 1. Reinstalled DirectX from redistribution package.
> > 2. Installed Windows Media Encoder.
> >
> > But still encounter jerky playback only on AVI files.
> >
> > For mpeg file its ok.
> >
> > Please help!
> >
> > Cheers!
> > Dave
> >
>
>
>
Anonymous
November 21, 2004 10:15:03 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.video (More info?)

System specs, while slow, are marginally acceptable. I would suspect that
your hard drive is very badly fragmented...when was the last time you
defragmented your hard drive?

BTW - I have never heard of a P4 850; are you sure that is what you have?
If memory serves me correctly, they started at around 1.3GHx when they were
introduced.

Bobby

"Dave" <Dave@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:973B22F4-57D4-4B63-A512-5FBCD5040EB6@microsoft.com...
> P4 850
> 768mb RAM
> GF4 - Video card
>
> "NoNoBadDog!" wrote:
>
>> What are you system specs?
>>
>> Processor
>> Amount of RAM
>> Video Card
>>
>>
>> Bobby
>>
>> "Dave" <Dave@discussions.microsoft.com> wrote in message
>> news:160F395E-5D31-4684-9122-2E32F9C18803@microsoft.com...
>> > Need help here, completed the following actions as proposed by a
>> > similar
>> > question posed by "Mark Russell - Video Rendering Jerky after SP2"
>> >
>> > 1. Reinstalled DirectX from redistribution package.
>> > 2. Installed Windows Media Encoder.
>> >
>> > But still encounter jerky playback only on AVI files.
>> >
>> > For mpeg file its ok.
>> >
>> > Please help!
>> >
>> > Cheers!
>> > Dave
>> >
>>
>>
>>
!