Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

a7v8x-x wont post

Last response: in Motherboards
Share
Anonymous
a b V Motherboard
September 2, 2004 9:10:53 PM

Archived from groups: alt.comp.periphs.mainboard.asus (More info?)

Hi all,

I am hoping someone can help me out here.

I have an asus a7v8x-x, infineon 512 (two of them) pc2100 memory amd athlon
xp2500 barton core. bought this all from tigerdirect and guarenteed to be
compatible with each other. my power supply unit is a Maxpower 400w. Ive
also tried a Antec 350w. Both are pushing 30a on the +5 lead where the board
asks for 5a.

Heres the problem:

I hit the power button, the green light on the board comes on, the cpu and
chassi fan kick on for about 1 second, a long beep emits and the board
powers down. Sometimes it emits one long beep and one short beep and shuts
down. Usually its just the solitary long beep.

I remove the processor and the cpu and chassis fans run endlessly, no beeps.
I leave the memory in for this exercise however the order of things are
cpu/mem/vga so it doesnt matter, its never even getting to the memory before
shutdown with the processor in.

I have the board mounted or unmounted sitting on a antistatic bag (have
tried both ways)

i have tried memory in slots 1+2, 1+3, 2+3 and each slot by itself with just
one stick. cleared the cmos after each hardware change. I have plugged in
multiple vga cards, som pci some agp. all known to work

For kicks and giggles, i took another working system, removed the processor
and hit the power switch. it beeped and died. i plugged the processor back
in and it works fine. The reason behind this test was to see if a board
should still power at all or beep and die with no processor.

What I am trying to find out, and asus tech support has been no more help
than my great great great grandfather (long passed away)

1) Should an asus a7v8x-x board beep with no processor or continue to run -
anyone have a working asus board they could remove the processor and check?

2) would a bad processor be my likely culprit or a bad board or something
else im missing?

3) What are the beep codes for this bios?

I will be checking this forum for updates but I invite any possible
suggestions, comments, questions to jay@removemeVOLTED.com

remove 'removeme' from the above address.

Also, not to toot my horn, so to speak, but I am a computer tech - ive never
used asus or athlon components, thus dont know what to expect from them. and
have never run into this problem before setting up computers for clients. I
am setting this one up for my personal use. I use intel for clients, and im
used to AMIBIOS and beep codes from that bios. The jumpers on the board
(minimal as they are) all seem perfect, per user manual (shoddy at best)
specifications.

Thanks in advance. I intend on RMA'ing this board next week. I will be
keeping my processor and memory and returning the board. If anyone has any
recommendations for a good socket A/478 board let me know too. ill check out
compatibility with memory - im leaning towards Abit if the asus doesnt work
out.

Jay
jay@removemeVOLTED.COM

More about : a7v8x wont post

Anonymous
a b V Motherboard
September 6, 2004 12:27:26 AM

Archived from groups: alt.comp.periphs.mainboard.asus (More info?)

That board is VERY picky on memory, unless Asus has changed it
recently. I built a system several months ago with the same symptoms
and problems. I tried multiple processors, hard drives, video cards,
memory, etc. I even ordered a newer 8X video card thinking that might
be it. I finally found a RAM stick that made it happy, purely by
accident and experimentation. All of a sudden, with the original CPU,
HDD, video card etc., it was happy as a clam. I wish I could remmebr
what brand and type memory I ended up using. I built it for someone
else, so I really do not want to go to his house and start playing
inside his computer, especially since it has been working fine ever
since then.

By the way, I am still waiting on a reply from Asus tech support. And,
that was back around Christmas!

Jay_at_volted.com wrote:

>Hi all,
>
>I am hoping someone can help me out here.
>
>I have an asus a7v8x-x, infineon 512 (two of them) pc2100 memory amd athlon
>xp2500 barton core. bought this all from tigerdirect and guarenteed to be
>compatible with each other. my power supply unit is a Maxpower 400w. Ive
>also tried a Antec 350w. Both are pushing 30a on the +5 lead where the board
>asks for 5a.
>
>Heres the problem:
>
>I hit the power button, the green light on the board comes on, the cpu and
>chassi fan kick on for about 1 second, a long beep emits and the board
>powers down. Sometimes it emits one long beep and one short beep and shuts
>down. Usually its just the solitary long beep.
>
>I remove the processor and the cpu and chassis fans run endlessly, no beeps.
>I leave the memory in for this exercise however the order of things are
>cpu/mem/vga so it doesnt matter, its never even getting to the memory before
>shutdown with the processor in.
>
>I have the board mounted or unmounted sitting on a antistatic bag (have
>tried both ways)
>
>i have tried memory in slots 1+2, 1+3, 2+3 and each slot by itself with just
>one stick. cleared the cmos after each hardware change. I have plugged in
>multiple vga cards, som pci some agp. all known to work
>
>For kicks and giggles, i took another working system, removed the processor
>and hit the power switch. it beeped and died. i plugged the processor back
>in and it works fine. The reason behind this test was to see if a board
>should still power at all or beep and die with no processor.
>
>What I am trying to find out, and asus tech support has been no more help
>than my great great great grandfather (long passed away)
>
>1) Should an asus a7v8x-x board beep with no processor or continue to run -
>anyone have a working asus board they could remove the processor and check?
>
>2) would a bad processor be my likely culprit or a bad board or something
>else im missing?
>
>3) What are the beep codes for this bios?
>
>I will be checking this forum for updates but I invite any possible
>suggestions, comments, questions to jay@removemeVOLTED.com
>
>remove 'removeme' from the above address.
>
>Also, not to toot my horn, so to speak, but I am a computer tech - ive never
>used asus or athlon components, thus dont know what to expect from them. and
>have never run into this problem before setting up computers for clients. I
>am setting this one up for my personal use. I use intel for clients, and im
>used to AMIBIOS and beep codes from that bios. The jumpers on the board
>(minimal as they are) all seem perfect, per user manual (shoddy at best)
>specifications.
>
>Thanks in advance. I intend on RMA'ing this board next week. I will be
>keeping my processor and memory and returning the board. If anyone has any
>recommendations for a good socket A/478 board let me know too. ill check out
>compatibility with memory - im leaning towards Abit if the asus doesnt work
>out.
>
>Jay
>jay@removemeVOLTED.COM
>
>
>
>
!