Sign-in / Sign-up
Your question

Win XP Service Pack 2 - System Won't Load

Tags:
  • Windows XP
Last response: in Windows XP
August 28, 2004 7:05:20 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.hardware (More info?)

I am rinning Windows XP Professional, and after
installing Windows Service Pack 2 the system attempted to
restart but instead of starting, kept going through the
restart seqence. I discoverer that bu turning off my
Maxtor external gard drive (connected to the firewire
port) the system went a little further and I saw the
message "Windows Srarting" before going through the
rebood sequende. I then discovered that if I also remove
my external reader for memory cards (pgotograpgic memory
cards) the system runs ok. As soon as I connect either of
the above devices the system immediately crashes.

Anyone have any ideas about how to fix the problem (it
all worked fine before installing Servioce Pack 2).

More about : win service pack system load

Anonymous
August 30, 2004 3:52:50 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.hardware (More info?)

Have you tried unplugging all unnecessary hardware and then reinstall
SP2. After it has rebooted, then try attaching all of your hardware again.

----
Nathan McNulty


Steve wrote:
> I am rinning Windows XP Professional, and after
> installing Windows Service Pack 2 the system attempted to
> restart but instead of starting, kept going through the
> restart seqence. I discoverer that bu turning off my
> Maxtor external gard drive (connected to the firewire
> port) the system went a little further and I saw the
> message "Windows Srarting" before going through the
> rebood sequende. I then discovered that if I also remove
> my external reader for memory cards (pgotograpgic memory
> cards) the system runs ok. As soon as I connect either of
> the above devices the system immediately crashes.
>
> Anyone have any ideas about how to fix the problem (it
> all worked fine before installing Servioce Pack 2).
Anonymous
September 4, 2004 11:37:21 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.hardware (More info?)

I have had similar problems.
I think the problem may be that the motherboard firewire and USB
drivers (and any others) require re-installing after the SP2 update.
Try reinstalling these before connecting the problem peripherals.

> Steve wrote:
> > I am rinning Windows XP Professional, and after
> > installing Windows Service Pack 2 the system attempted to
> > restart but instead of starting, kept going through the
> > restart seqence. I discoverer that bu turning off my
> > Maxtor external gard drive (connected to the firewire
> > port) the system went a little further and I saw the
> > message "Windows Srarting" before going through the
> > rebood sequende. I then discovered that if I also remove
> > my external reader for memory cards (pgotograpgic memory
> > cards) the system runs ok. As soon as I connect either of
> > the above devices the system immediately crashes.
> >
> > Anyone have any ideas about how to fix the problem (it
> > all worked fine before installing Servioce Pack 2).
Anonymous
September 5, 2004 6:15:59 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.hardware (More info?)

Just FYI, USB and Firewire ports on the motherboard are going to be
controlled by the chipset (generally southbridge) and these can be
updated directly from the chipset maker's website instead of the
motherboard maker's website who are usually pretty slow at putting the
new drivers up (if ever).

----
Nathan McNulty


Stuart C wrote:
> I have had similar problems.
> I think the problem may be that the motherboard firewire and USB
> drivers (and any others) require re-installing after the SP2 update.
> Try reinstalling these before connecting the problem peripherals.
>
>
>>Steve wrote:
>>
>>>I am rinning Windows XP Professional, and after
>>>installing Windows Service Pack 2 the system attempted to
>>>restart but instead of starting, kept going through the
>>>restart seqence. I discoverer that bu turning off my
>>>Maxtor external gard drive (connected to the firewire
>>>port) the system went a little further and I saw the
>>>message "Windows Srarting" before going through the
>>>rebood sequende. I then discovered that if I also remove
>>>my external reader for memory cards (pgotograpgic memory
>>>cards) the system runs ok. As soon as I connect either of
>>>the above devices the system immediately crashes.
>>>
>>>Anyone have any ideas about how to fix the problem (it
>>>all worked fine before installing Servioce Pack 2).