Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

VPN problems with wireless router & Microsoft MN-720 netwo..

Last response: in Wireless Networking
Share
Anonymous
February 19, 2005 2:50:26 PM

Archived from groups: microsoft.public.windows.networking.wireless (More info?)

I have a Linksys WRT54G wireless router. I have a laptop running
Windows 2000 and use a Microsoft MN-720 802.11g wireless network
adapter. I use 128-bit WEP encryption. When I connect directly to the
internet everything works fine. However, when I use my company's VPN
software to connect to my company internally I have intermittent Web
access problems. Everything else works fine: Microsoft Exchange email,
connection to network drives, instant messaging, Microsoft Netmeeting,
etc.

With Web access, sometimes everything works fine. Sometimes I can
connect to my company's intranet, but not to the internet. Sometimes
the opposite is true. Sometimes when I first start a VPN session,
everything is fine, but after a while I lose either the internet or
intranet. Often closing and restarting my VPN session will restore
access. I can find no rhyme or reason to access or lack thereof.

What is strange is that yesterday, out of extreme frustration, I
disconnected the wireless, grabbed an Ethernet cable and plugged my
laptop directly into the router. After that I had no problems at all
with either intranet or internet connections.

Is there a wireless setting on the router I should change?



Mike Christie
mike [at] csquared [dot] com
Anonymous
February 20, 2005 1:03:52 PM

Archived from groups: microsoft.public.windows.networking.wireless (More info?)

If the connectivity problems affect Web browsing only, my prime suspect
would be the browser configuration for Web proxies. Try verious manual
settings for your ISP/your corporate proxy, see if you'll achieve stable
behaviour.

I reckon the problems you have are notrelated to wireless connectivity.

--
Svyatoslav Pidgorny, MVP, MCSE
-= F1 is the key =-

<Mike Christie> wrote in message
news:706f11p8f96ljbs9ct71gfcl0rogfj51lr@4ax.com...
> I have a Linksys WRT54G wireless router. I have a laptop running
> Windows 2000 and use a Microsoft MN-720 802.11g wireless network
> adapter. I use 128-bit WEP encryption. When I connect directly to the
> internet everything works fine. However, when I use my company's VPN
> software to connect to my company internally I have intermittent Web
> access problems. Everything else works fine: Microsoft Exchange email,
> connection to network drives, instant messaging, Microsoft Netmeeting,
> etc.
>
> With Web access, sometimes everything works fine. Sometimes I can
> connect to my company's intranet, but not to the internet. Sometimes
> the opposite is true. Sometimes when I first start a VPN session,
> everything is fine, but after a while I lose either the internet or
> intranet. Often closing and restarting my VPN session will restore
> access. I can find no rhyme or reason to access or lack thereof.
>
> What is strange is that yesterday, out of extreme frustration, I
> disconnected the wireless, grabbed an Ethernet cable and plugged my
> laptop directly into the router. After that I had no problems at all
> with either intranet or internet connections.
>
> Is there a wireless setting on the router I should change?
>
>
>
> Mike Christie
> mike [at] csquared [dot] com
!