GbE LAN

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.hardware (More info?)

I have a Asus P4C800E Deluxe running XP Pro SP2, and I have an annoyance.
I use the onboard GbE LAN (Intel 82547EI chip) to connect to a
Linksys BEFW11S4 (v1) router/switch. The GbE driver is set to
100 Mb/s FDX, but the router's Full/Coll LED is off for this port.

The problem is not with the router's LED, since it turns on when
the driver is unloaded (i.e., during booting of the XP PC).

The Intel PROSet driver reports itself as: e1000325.sys, v7.0.37.0.
This is the driver that came with the P4C800E MB. I've been to the Asus,
Intel, and M$ sites looking for a newer driver, but found nothing.

Any help out there? Anybody know where to get a newer driver? Anybody
understand the cause? Anybody else seen this bugette?

Cross-posted to 3 NGs.
--
TIA & Cheers, Bob
2 answers Last reply
More about tomshardware
  1. Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.hardware (More info?)

    "Bob Willard" <BobwBSGS@TrashThis.comcast.net> wrote in message
    news:Op$p322wEHA.2316@TK2MSFTNGP15.phx.gbl...
    >I have a Asus P4C800E Deluxe running XP Pro SP2, and I have an annoyance.
    > I use the onboard GbE LAN (Intel 82547EI chip) to connect to a
    > [...]
    > The Intel PROSet driver reports itself as: e1000325.sys, v7.0.37.0.
    > This is the driver that came with the P4C800E MB. I've been to the Asus,
    > Intel, and M$ sites looking for a newer driver, but found nothing.
    >
    > Any help out there? Anybody know where to get a newer driver? Anybody
    > understand the cause? Anybody else seen this bugette?

    Hi Bob,

    I don't know if this will solve your problem, but a newer driver can be
    found here:

    http://downloadfinder.intel.com/scripts-df/File_Filter.asp?Filename=PRO2KXP.EXE

    Good luck!

    --
    regards,
    David Hollway [MVP, Windows Networking]
  2. Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.hardware (More info?)

    David Hollway [MVP] wrote:
    > "Bob Willard" <BobwBSGS@TrashThis.comcast.net> wrote in message
    > news:Op$p322wEHA.2316@TK2MSFTNGP15.phx.gbl...
    >
    >>I have a Asus P4C800E Deluxe running XP Pro SP2, and I have an annoyance.
    >>I use the onboard GbE LAN (Intel 82547EI chip) to connect to a
    >>[...]
    >>The Intel PROSet driver reports itself as: e1000325.sys, v7.0.37.0.
    >>This is the driver that came with the P4C800E MB. I've been to the Asus,
    >>Intel, and M$ sites looking for a newer driver, but found nothing.
    >>
    >>Any help out there? Anybody know where to get a newer driver? Anybody
    >>understand the cause? Anybody else seen this bugette?
    >
    >
    > Hi Bob,
    >
    > I don't know if this will solve your problem, but a newer driver can be
    > found here:
    >
    > http://downloadfinder.intel.com/scripts-df/File_Filter.asp?Filename=PRO2KXP.EXE
    >
    > Good luck!
    >

    Got it. Thanks.
    --
    Cheers, Bob
Ask a new question

Read More

Routers Windows XP