Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Audio issues with SB81P

Last response: in Motherboards
Share
Anonymous
a b V Motherboard
December 29, 2004 10:50:29 PM

Archived from groups: alt.comp.periphs.mainboard.shuttle (More info?)

I have the SB81P and I have a couple of issues with the audio
functions. I have a 2.1 speaker system with the L/R speakers connected
to the green connector on the rear panel and the sub-woofer connected
to the orange connector. Speakers work fine..... Now, when I plug my
headphones into the green front panel connector, I would like the
external speakers to be muted and the audio directed to the headphones.
That doesn't happen. I have sound on at the headphones, but the
speakers are active as well......

The other issue. I'm using InterVideo WinDVD 6. From that application
I don't have any control over the audio volume. When I use MediaPlayer
or iTunes, I can control the volume just fine......

I just installed the most recent RealTek drivers. No change. Any
ideas?

More about : audio issues sb81p

Anonymous
a b V Motherboard
January 3, 2005 12:40:57 PM

Archived from groups: alt.comp.periphs.mainboard.shuttle (More info?)

Well, on the first matter: does it say anywhere in the docs that the
rear-output will mute when you plug something into the front output? ;-)

I'm afraid the only way to get that to work is to power off your
speakers when you want to use the headphones...

Regards,
Evert

touchton@despammed.com wrote:
> I have the SB81P and I have a couple of issues with the audio
> functions. I have a 2.1 speaker system with the L/R speakers connected
> to the green connector on the rear panel and the sub-woofer connected
> to the orange connector. Speakers work fine..... Now, when I plug my
> headphones into the green front panel connector, I would like the
> external speakers to be muted and the audio directed to the headphones.
> That doesn't happen. I have sound on at the headphones, but the
> speakers are active as well......
>
> The other issue. I'm using InterVideo WinDVD 6. From that application
> I don't have any control over the audio volume. When I use MediaPlayer
> or iTunes, I can control the volume just fine......
>
> I just installed the most recent RealTek drivers. No change. Any
> ideas?
>
!