Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Windows XP Pro reboot during install. Compatability Q's

Last response: in Systems
Share
January 1, 2005 4:28:30 PM

Archived from groups: alt.comp.hardware.pc-homebuilt (More info?)

After building my computer I am trying to install XP Pro. At the very
begining of the text portion of the setup it reboots every time. It
reboots as soon as it gets to "Setup is starting Windows", which is
right before the license agreement. I have tested and writen zeros to
my entire hard drive in an attempt to make sure that nothing in on the
hard drive. I know that my RAM and mother board are definantly good,
and have no compatability issues, but other than that I don't know.


My specs are:
-AMD Athlon 64 3400+
-Asus K8V SE Delux: K8T800 chipset
-Geil 512MD DDR-400; PC-3200
-Western Digital HD 74GB; 10,000 RPM; SATA
-ATI All-in-Wonder Radeon 9800 Pro; 128MB; AGP 8x
-Rosewill DVD-/+RW 16x
-Alps 1.44MB Floppy
-Case- Aspire XDreamer II ATX 350W

If anyone knows of any compatablity issues, or has any insite I would
greatly appreciate it. I don't know what to do next and don't know who
to turn to, so anything would be helpful. Thank you.
January 5, 2005 5:04:48 PM

Archived from groups: alt.comp.hardware.pc-homebuilt (More info?)

thanks for the message, I will try that
Michael
Anonymous
a b B Homebuilt system
January 5, 2005 8:11:37 PM

Archived from groups: alt.comp.hardware.pc-homebuilt (More info?)

Michael wrote:
> After building my computer I am trying to install XP Pro. At the very
> begining of the text portion of the setup it reboots every time. It
> reboots as soon as it gets to "Setup is starting Windows", which is
> right before the license agreement. I have tested and writen zeros to
> my entire hard drive in an attempt to make sure that nothing in on the
> hard drive. I know that my RAM and mother board are definantly good,
> and have no compatability issues, but other than that I don't know.
>
>
> My specs are:
> -AMD Athlon 64 3400+
> -Asus K8V SE Delux: K8T800 chipset
> -Geil 512MD DDR-400; PC-3200
> -Western Digital HD 74GB; 10,000 RPM; SATA
> -ATI All-in-Wonder Radeon 9800 Pro; 128MB; AGP 8x
> -Rosewill DVD-/+RW 16x
> -Alps 1.44MB Floppy
> -Case- Aspire XDreamer II ATX 350W
>
> If anyone knows of any compatablity issues, or has any insite I would
> greatly appreciate it. I don't know what to do next and don't know who
> to turn to, so anything would be helpful. Thank you.
>

The last XP install problem I had also had rebooting as one of the
issues. The CPU fan's wire was getting stuck in the fan blades and
stopping the fan. Check and see that this isn't happening inside your case.

Cheers,

Ari



--
spammage trappage: replace fishies_ with yahoo

I'm going to die rather sooner than I'd like. I tried to protect my
neighbours from crime, and became the victim of it. To jump to the end
of the story, as a result of this I need a bone marrow transplant. Many
people around the world are waiting for a marrow transplant, too. Please
volunteer to be a marrow donor:
http://www.abmdr.org.au/
http://www.marrow.org/
Related resources
Anonymous
a b B Homebuilt system
January 5, 2005 11:46:03 PM

Archived from groups: alt.comp.hardware.pc-homebuilt (More info?)

Michael:

> After building my computer I am trying to install XP Pro.

Let me suggest that you call MS and use your free tech support. I once had
the same problem and farted around the internet for days trying to find an
answer, called MS and they figured it out in about 10 minutes. I don't
remember what the exact cause was in my case, some piece of hardware, but
I've used MS tech support a couple of times and they are excellent.
--
Mac Cool
Anonymous
a b B Homebuilt system
January 6, 2005 2:06:30 AM

Archived from groups: alt.comp.hardware.pc-homebuilt (More info?)

"spodosaurus" <spodosaurus@_yahoo_.com> wrote in message
news:41dbb001$1@quokka.wn.com.au...
> Michael wrote:
> > After building my computer I am trying to install XP Pro. At the very
> > begining of the text portion of the setup it reboots every time. It
> > reboots as soon as it gets to "Setup is starting Windows", which is
> > right before the license agreement. I have tested and writen zeros to
> > my entire hard drive in an attempt to make sure that nothing in on the
> > hard drive. I know that my RAM and mother board are definantly good,
> > and have no compatability issues, but other than that I don't know.
> >
> >
> > My specs are:
> > -AMD Athlon 64 3400+
> > -Asus K8V SE Delux: K8T800 chipset
> > -Geil 512MD DDR-400; PC-3200
> > -Western Digital HD 74GB; 10,000 RPM; SATA
> > -ATI All-in-Wonder Radeon 9800 Pro; 128MB; AGP 8x
> > -Rosewill DVD-/+RW 16x
> > -Alps 1.44MB Floppy
> > -Case- Aspire XDreamer II ATX 350W
> >
> > If anyone knows of any compatablity issues, or has any insite I would
> > greatly appreciate it. I don't know what to do next and don't know who
> > to turn to, so anything would be helpful. Thank you.
> >
>
> The last XP install problem I had also had rebooting as one of the
> issues. The CPU fan's wire was getting stuck in the fan blades and
> stopping the fan. Check and see that this isn't happening inside your
case.
>
> Cheers,
>
> Ari
Have you installed motherboard SATA driver from diskette when prompted?
Mike.
January 10, 2005 3:18:15 PM

Archived from groups: alt.comp.hardware.pc-homebuilt (More info?)

yeh, I had a problem at first because I didn't know about that and it
told me it couldn't find a hard drive. Once I got that worked out I
still have this rebooting issue.
Anonymous
a b B Homebuilt system
January 10, 2005 11:50:47 PM

Archived from groups: alt.comp.hardware.pc-homebuilt (More info?)

"Michael" <likedctalk@ntelos.net> wrote in message
news:1105388295.943062.53550@f14g2000cwb.googlegroups.com...
> yeh, I had a problem at first because I didn't know about that and it
> told me it couldn't find a hard drive. Once I got that worked out I
> still have this rebooting issue.
>
Have you disabled Reboot on error setting? What is make of your PSU? If
you have two memory modules, try one at a time.
Mike.
!