Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

XP switch users lock-up

Last response: in Systems
Share
Anonymous
a b B Homebuilt system
January 6, 2005 3:58:57 PM

Archived from groups: alt.comp.hardware.pc-homebuilt (More info?)

When I switch users (2 on the machine) and start to work, my PC locks up and
the display goes kinda fuzzy/jagged.
3 finger salute does nothing, and the only way out is a restart.
Have tried 2 identical monitors - same thing. (lcd)
Swapped memory modules - same thing
swapped hard drives - same thing
swapped mo-bos ( identical types) - same thing
I have formatted the drive several times, including llf
It is NTFS and windows proffesional with sp2
( multi user licence version) which I have loaded onto many machines with no
previous problem.......

I am beginning to think that winxp has some sort of
lock-up issue when set up to have multi-users??
Has anyone any other ideas or experienced this?? I am
getting really stressed over this one !! TYIA

More about : switch users lock

January 6, 2005 3:58:58 PM

Archived from groups: alt.comp.hardware.pc-homebuilt (More info?)

sounds like a driver problem...why on only the one user? don't get
that. Unless you have specifically set user accessible folders, and
one has video connections that is locked from that user.......very
unlikely however. on user 2 does the monitor get described correctly
in display properties?


"Hawkey" <tandrmackey-nospam-@hotmail.com> wrote in message
news:crjcn0$a1m$1@news6.svr.pol.co.uk...
> When I switch users (2 on the machine) and start to work, my PC
locks up and
> the display goes kinda fuzzy/jagged.
> 3 finger salute does nothing, and the only way out is a restart.
> Have tried 2 identical monitors - same thing. (lcd)
> Swapped memory modules - same thing
> swapped hard drives - same thing
> swapped mo-bos ( identical types) - same thing
> I have formatted the drive several times, including llf
> It is NTFS and windows proffesional with sp2
> ( multi user licence version) which I have loaded onto many machines
with no
> previous problem.......
>
> I am beginning to think that winxp has some sort
of
> lock-up issue when set up to have multi-users??
> Has anyone any other ideas or experienced this??
I am
> getting really stressed over this one !! TYIA
>
>
Anonymous
a b B Homebuilt system
January 7, 2005 2:27:36 AM

Archived from groups: alt.comp.hardware.pc-homebuilt (More info?)

It happens on either/both /or even a third user.The monitor is described in
properties as "standard CRT" - although it is an LCD.
no drivers are available for the monitor - I have checked the website.
Since the original posting, I have disabled "fast user switching" in XP and
things appear a lot better. I think MS have acknowledged previously some
sort of similar lock-up probs with fast user switching.
I will test further and re-post with results. TY
"JAD" <kapasitor@earthcharter.net> wrote in message
news:NSdDd.56251$i84.47858@fe06.lga...
> sounds like a driver problem...why on only the one user? don't get
> that. Unless you have specifically set user accessible folders, and
> one has video connections that is locked from that user.......very
> unlikely however. on user 2 does the monitor get described correctly
> in display properties?
>
>
> "Hawkey" <tandrmackey-nospam-@hotmail.com> wrote in message
> news:crjcn0$a1m$1@news6.svr.pol.co.uk...
>> When I switch users (2 on the machine) and start to work, my PC
> locks up and
>> the display goes kinda fuzzy/jagged.
>> 3 finger salute does nothing, and the only way out is a restart.
>> Have tried 2 identical monitors - same thing. (lcd)
>> Swapped memory modules - same thing
>> swapped hard drives - same thing
>> swapped mo-bos ( identical types) - same thing
>> I have formatted the drive several times, including llf
>> It is NTFS and windows proffesional with sp2
>> ( multi user licence version) which I have loaded onto many machines
> with no
>> previous problem.......
>>
>> I am beginning to think that winxp has some sort
> of
>> lock-up issue when set up to have multi-users??
>> Has anyone any other ideas or experienced this??
> I am
>> getting really stressed over this one !! TYIA
>>
>>
>
>
January 7, 2005 2:27:37 AM

Archived from groups: alt.comp.hardware.pc-homebuilt (More info?)

it could be a refresh / resolution problem (even though LCDs don't
need refresh adjustments...if there is a high setting, windows errors
in some cases).... if anything it should read 'standard 'LCD monitor

"Hawkey" <tandrmackey-nospam-@hotmail.com> wrote in message
news:crkhhr$714$1@news6.svr.pol.co.uk...
> It happens on either/both /or even a third user.The monitor is
described in
> properties as "standard CRT" - although it is an LCD.
> no drivers are available for the monitor - I have checked the
website.
> Since the original posting, I have disabled "fast user switching" in
XP and
> things appear a lot better. I think MS have acknowledged previously
some
> sort of similar lock-up probs with fast user switching.
> I will test further and re-post with results. TY
> "JAD" <kapasitor@earthcharter.net> wrote in message
> news:NSdDd.56251$i84.47858@fe06.lga...
> > sounds like a driver problem...why on only the one user? don't get
> > that. Unless you have specifically set user accessible folders,
and
> > one has video connections that is locked from that user.......very
> > unlikely however. on user 2 does the monitor get described
correctly
> > in display properties?
> >
> >
> > "Hawkey" <tandrmackey-nospam-@hotmail.com> wrote in message
> > news:crjcn0$a1m$1@news6.svr.pol.co.uk...
> >> When I switch users (2 on the machine) and start to work, my PC
> > locks up and
> >> the display goes kinda fuzzy/jagged.
> >> 3 finger salute does nothing, and the only way out is a restart.
> >> Have tried 2 identical monitors - same thing. (lcd)
> >> Swapped memory modules - same thing
> >> swapped hard drives - same thing
> >> swapped mo-bos ( identical types) - same thing
> >> I have formatted the drive several times, including llf
> >> It is NTFS and windows proffesional with sp2
> >> ( multi user licence version) which I have loaded onto many
machines
> > with no
> >> previous problem.......
> >>
> >> I am beginning to think that winxp has some
sort
> > of
> >> lock-up issue when set up to have multi-users??
> >> Has anyone any other ideas or experienced
this??
> > I am
> >> getting really stressed over this one !! TYIA
> >>
> >>
> >
> >
>
>
!