Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

boot problem coincides with AVG update

Last response: in Windows 95/98/ME
Share
Anonymous
August 26, 2005 4:34:05 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsme.general (More info?)

After AVG update prompted restart the pc hung on WinME splashscreen. After
several attempts I decided to use the boot disk.
Last time I did so I was able to use option 1 to get to some helpful info
but this time it didn't fully proceed after I selected option 1. Options
2,3, and 4 - Booting with or without CD rom support and minimal boot don't
give me a prompt or boot. I get A: and can cd to C: using F5 "safemode" and
Shift-F5 "command prompt". But when I typed scanreg /restore I got "data
error reading drive c".
Now when I start without the boot disk it hangs on a flashing cursor.
After about 10 mins it will go to the winme splashscreen and hang. I just
happend to notice this because I left the pc on while reading and posting
here. I almost thought it was going to boot, but drat no.
The error reading c has me alarmed. I didn't get the %1%2 error so I havent
tried to remane wininit but did consider it. The only problem is Im not sure
exactly where it is and can't remember DOS to get the dir by page. It
involved | (pipe?...on the \ key) so if I should rename wininit Ill need
that info too.
I fear reinstalling WinME. Is there a way to do it, if I need to, that
preserves my other files (yeah there's some unbacked-up stuff).
It's weird, the pc seems to be in very slow motion. I just tried starting
in safemode without the boot disk and after several minutes got the usual
options but normal and safemode attempts hang on the winme splashscreen.
What could this be? Im going to just leave it on and see if it boots.
Any advice at this point would be very appreciated.
BTW this is a Dell and the four LEDs on back are green indicating its
working...Im confused.
Anonymous
August 26, 2005 5:21:02 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsme.general (More info?)

Using bootdisk to get a prompt I was able to start scandisk. It got to 36%,
stopped and reported an error and that it would try to proceed and I should
accept a fix if offered. It never moved. I tried again and got the error
reading drive c again. Just thought Id add this in case it means something.

"Leigh" wrote:

> After AVG update prompted restart the pc hung on WinME splashscreen. After
> several attempts I decided to use the boot disk.
> Last time I did so I was able to use option 1 to get to some helpful info
> but this time it didn't fully proceed after I selected option 1. Options
> 2,3, and 4 - Booting with or without CD rom support and minimal boot don't
> give me a prompt or boot. I get A: and can cd to C: using F5 "safemode" and
> Shift-F5 "command prompt". But when I typed scanreg /restore I got "data
> error reading drive c".
> Now when I start without the boot disk it hangs on a flashing cursor.
> After about 10 mins it will go to the winme splashscreen and hang. I just
> happend to notice this because I left the pc on while reading and posting
> here. I almost thought it was going to boot, but drat no.
> The error reading c has me alarmed. I didn't get the %1%2 error so I havent
> tried to remane wininit but did consider it. The only problem is Im not sure
> exactly where it is and can't remember DOS to get the dir by page. It
> involved | (pipe?...on the \ key) so if I should rename wininit Ill need
> that info too.
> I fear reinstalling WinME. Is there a way to do it, if I need to, that
> preserves my other files (yeah there's some unbacked-up stuff).
> It's weird, the pc seems to be in very slow motion. I just tried starting
> in safemode without the boot disk and after several minutes got the usual
> options but normal and safemode attempts hang on the winme splashscreen.
> What could this be? Im going to just leave it on and see if it boots.
> Any advice at this point would be very appreciated.
> BTW this is a Dell and the four LEDs on back are green indicating its
> working...Im confused.
Anonymous
August 27, 2005 12:38:21 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsme.general (More info?)

Some people swear on AVG, I don't.
Prefer Avast any day.

Harry.


"Leigh" <Leigh@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:ADF04A2D-9139-4EA9-A401-1807CEF1F234@microsoft.com...
> After AVG update prompted restart the pc hung on WinME splashscreen.
After
> several attempts I decided to use the boot disk.
> Last time I did so I was able to use option 1 to get to some helpful info
> but this time it didn't fully proceed after I selected option 1. Options
> 2,3, and 4 - Booting with or without CD rom support and minimal boot don't
> give me a prompt or boot. I get A: and can cd to C: using F5 "safemode"
and
> Shift-F5 "command prompt". But when I typed scanreg /restore I got "data
> error reading drive c".
> Now when I start without the boot disk it hangs on a flashing cursor.
> After about 10 mins it will go to the winme splashscreen and hang. I just
> happend to notice this because I left the pc on while reading and posting
> here. I almost thought it was going to boot, but drat no.
> The error reading c has me alarmed. I didn't get the %1%2 error so I
havent
> tried to remane wininit but did consider it. The only problem is Im not
sure
> exactly where it is and can't remember DOS to get the dir by page. It
> involved | (pipe?...on the \ key) so if I should rename wininit Ill need
> that info too.
> I fear reinstalling WinME. Is there a way to do it, if I need to, that
> preserves my other files (yeah there's some unbacked-up stuff).
> It's weird, the pc seems to be in very slow motion. I just tried starting
> in safemode without the boot disk and after several minutes got the usual
> options but normal and safemode attempts hang on the winme splashscreen.
> What could this be? Im going to just leave it on and see if it boots.
> Any advice at this point would be very appreciated.
> BTW this is a Dell and the four LEDs on back are green indicating its
> working...Im confused.
!