Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Maybe Bad Ram

Last response: in Memory
Share
November 11, 2005 11:53:33 AM

I just bought a new computer it is an HP a1250n and i figured i would take a cheap way out and but that PC and then just upgrade a few things. well here is my problem...
I bought 3 things
1st was new memory
CORSAIR XMS 2GB (2 x 1GB) 184-Pin DDR SDRAM Dual Channel Kit System Memory
http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820145486

the next was the Video card
XFX PVT70GUDF7 Geforce 7800GT 256MB GDDR3 PCI Express x16 Video Card - Retail
http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16814150108

finally was a HD
Western Digital Raptor WD740GD 74GB 10,000 RPM Serial ATA150 Hard Drive - OEM
http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16822144160

ok now to the problem i play a varity of game first being NHL2k6 and while playing this the game starts running choppy as anything while playing its like all of a sudden. the reason i think it is the memory is because that was the first piece i got and installed. I bought the ATI x700 that day as well but the problem was it was running choppy so i thought it was the ATI vid card that was bad so i took it back and bought the XFX card. well i haven't installed the old memory to see if that is the problem but if anybody can help me with some ideas or questions please ask i will check back frequently while sitting here at work.

More about : bad ram

November 11, 2005 12:44:40 PM

Firstly - Bad memory causes program / system crashes. If you feel like it, run a program called memtest86 (Ram tester) but I don't think the RAM is the source of your problem.

From what it sounds like, your describing a low framerate from having your game settings too high.

No offense, you don't sound too well versed in computing - Make sure your BIOS settings (FSB, Multiplier etc) are running at full speed as changing RAM may have made them default back to failsafe settings.

Post full PC specs too! :wink:
November 11, 2005 1:40:25 PM

well i may have not given all the information i have checked the Bios settings and they all seem fine After a fresh reboot the game plays fine for about 10-15 min and then it starts acting up with jumps in the video in the game. and the temp of the computer stays around 95 degrees idle and 100-105 full load

AMD Athlon 64 X2 3800+
Windows XP Media Center
2.0GB PC3200 DDR SDRAM
74GB 10000rpm hard drive SATA
250GB 7200rpm hard drive SATA
Double-layer DVD±R/RW drive
DVD-ROM drive

sry don't kow the MB make or anything right now if needed will post it later.

Anything else needed?
!