Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

DFI lanparty UT - D dont boot wiht 3 sticks of memory?

Last response: in Overclocking
Share
February 23, 2006 1:04:26 PM

My Pc seems not to boot when having the 3rd stick put in, its realy anoying as I cant afford another gig just need the extra 512meg.

are there any setting that can be made to enable this to boot?
February 25, 2006 3:04:38 PM

You can try to slow your memory timings down. Often, with large memory loads, you can't run as tight timings.

What I did on one of my rigs was to slow the timings way down, add the extra memory, then gradually bring the timings back up to see how far I could get with 1.5 Gb installed.
February 25, 2006 3:37:05 PM

You didn't specify which model you have, but there are some mobos around that do not support 3 sticks of memory (only 1, 2, or 4).
Related resources
February 25, 2006 11:27:38 PM

There are alot ot memory settings in my bios and have never messed with them. All I know it its set to cl3, 1T
February 25, 2006 11:35:52 PM

1T is really tough to hold for a lot of Mobo's... Try 2T.
February 26, 2006 10:20:18 PM

Yea I did try 2t and still didnt post boot :( 
February 27, 2006 3:01:17 AM

Donno what your set-up is, but you can also try running the memory at a slower frequency.
February 27, 2006 7:36:47 AM

Quote:
Donno what your set-up is, but you can also try running the memory at a slower frequency.


My setup is the following.

DFI Lanparty UT-D , San diego 3700+@ 2.8gig. WC Danger Den TDX.
X800XT -WC Maze 4.
1536MEG Crucial DDR400.

I think I have the memory devider at 9/10.
!