Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Help Needed Troubleshooting Video Card

Last response: in Windows 95/98/ME
Share
Anonymous
a b U Graphics card
August 24, 2005 12:56:52 AM

Archived from groups: microsoft.public.win98.gen_discussion (More info?)

My daughter has a system, Win98, Geforce 2MX videocard. Suddenly video
card isn't working. It shows up in Device Manager. I can only set it
it to 16 colors 640X480. When I try to install the newest drivers, it
installs ok but when I reboot, as soon as windows starts, I get a
black screen. I have to reboot in safemode and make sure the setting
is 16 colors 640X480. No Nvidia icon is present in the tray. I noticed
the card is set to IRQ 5 if that means anything. Refresh rate is set
to monitor default. Any ideas? Thanks.
Anonymous
a b U Graphics card
August 24, 2005 1:45:21 AM

Archived from groups: microsoft.public.win98.gen_discussion (More info?)

Have you booted to Safe Mode and removed any/all video/display devices and then
rebooting/reinstalling? If 2 or more of the same device show there may be
driver conflicts/corruption.

Did you get the drivers from:
http://www.nvidia.com/object/win9x_77.72.html

You also mention 98, not 98SE. I notice the drivers at the site link have
DirectX 9.0 which has caused some issues with 98.

Can you get to the display wizard/configuration via Display > Settings >
Advanced and run the troubleshooter?

--

Brian A. Sesko { MS MVP_Shell/User }
Conflicts start where information lacks.
http://basconotw.mvps.org/

Suggested posting do's/don'ts: http://www.dts-l.org/goodpost.htm
How to ask a question: http://support.microsoft.com/kb/555375




"Tarkus" <tarkus@comcast.net> wrote in message
news:9dhng11jaqan0c018n8ekfk46poe618276@4ax.com...
> My daughter has a system, Win98, Geforce 2MX videocard. Suddenly video
> card isn't working. It shows up in Device Manager. I can only set it
> it to 16 colors 640X480. When I try to install the newest drivers, it
> installs ok but when I reboot, as soon as windows starts, I get a
> black screen. I have to reboot in safemode and make sure the setting
> is 16 colors 640X480. No Nvidia icon is present in the tray. I noticed
> the card is set to IRQ 5 if that means anything. Refresh rate is set
> to monitor default. Any ideas? Thanks.
!