Sign-in / Sign-up
Your question

Optical Mouse Freezes Under XP SP2

Tags:
  • Mice
  • Windows XP
Last response: in Windows XP
September 25, 2004 3:30:47 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.basics (More info?)

I am having a problem with my mouse freezing for 10-20 seconds; there is a
"clang sound" that comes through my speakers and the system returns to
normal. I am running Windows XP with SP2 on an HP pavilion 7965 with 512
mb.



When this happens, I can still stroll through a document, spreadsheet, etc
by using the up/down arrow keys; therefore, the system is not frozen. Also,
I have hit the ctl,alt,del key to see if anything funnies running at time.
Everything looks normal. It usually happens (but not always) when Outlook
Express or Internet Explorer is open.



I was having this problem before I installed sp2.



Using Norton System works 2002 that has been kept up to date via internet
subscription.



Would appreciate any help.



Thanks in advance,



Tom D.

More about : optical mouse freezes sp2

Anonymous
October 12, 2004 4:35:10 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.basics (More info?)

"Tom" wrote:

> I am having a problem with my mouse freezing for 10-20 seconds; there is a
> "clang sound" that comes through my speakers and the system returns to
> normal. I am running Windows XP with SP2 on an HP pavilion 7965 with 512
> mb.
>
>
>
> When this happens, I can still stroll through a document, spreadsheet, etc
> by using the up/down arrow keys; therefore, the system is not frozen. Also,
> I have hit the ctl,alt,del key to see if anything funnies running at time.
> Everything looks normal. It usually happens (but not always) when Outlook
> Express or Internet Explorer is open.
>
>
>
> I was having this problem before I installed sp2.
>
>
>
> Using Norton System works 2002 that has been kept up to date via internet
> subscription.
>
>
>
> Would appreciate any help.
>
>
>
> Thanks in advance,
>
>
>
> Tom D.
>
>
>
Anonymous
October 12, 2004 4:37:01 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.basics (More info?)

My problem w/ the mouse is that it freezes and wont function anymore. then
I have to restart. It has been happening constantly for the last 3 days...

"Tom" wrote:

> I am having a problem with my mouse freezing for 10-20 seconds; there is a
> "clang sound" that comes through my speakers and the system returns to
> normal. I am running Windows XP with SP2 on an HP pavilion 7965 with 512
> mb.
>
>
>
> When this happens, I can still stroll through a document, spreadsheet, etc
> by using the up/down arrow keys; therefore, the system is not frozen. Also,
> I have hit the ctl,alt,del key to see if anything funnies running at time.
> Everything looks normal. It usually happens (but not always) when Outlook
> Express or Internet Explorer is open.
>
>
>
> I was having this problem before I installed sp2.
>
>
>
> Using Norton System works 2002 that has been kept up to date via internet
> subscription.
>
>
>
> Would appreciate any help.
>
>
>
> Thanks in advance,
>
>
>
> Tom D.
>
>
>
Anonymous
October 12, 2004 11:33:50 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.basics (More info?)

If it is wireless, then could the batteries be running down?

"niteloner" <niteloner@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:225C8303-C34B-4F56-A06C-87DF9DD8B015@microsoft.com...
> My problem w/ the mouse is that it freezes and wont function anymore.
> then
> I have to restart. It has been happening constantly for the last 3
> days...
>
> "Tom" wrote:
>
>> I am having a problem with my mouse freezing for 10-20 seconds; there is
>> a
>> "clang sound" that comes through my speakers and the system returns to
>> normal. I am running Windows XP with SP2 on an HP pavilion 7965 with 512
>> mb.
>>
>>
>>
>> When this happens, I can still stroll through a document, spreadsheet,
>> etc
>> by using the up/down arrow keys; therefore, the system is not frozen.
>> Also,
>> I have hit the ctl,alt,del key to see if anything funnies running at
>> time.
>> Everything looks normal. It usually happens (but not always) when
>> Outlook
>> Express or Internet Explorer is open.
>>
>>
>>
>> I was having this problem before I installed sp2.
>>
>>
>>
>> Using Norton System works 2002 that has been kept up to date via internet
>> subscription.
>>
>>
>>
>> Would appreciate any help.
>>
>>
>>
>> Thanks in advance,
>>
>>
>>
>> Tom D.
>>
>>
>>