Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

High pitched beep from PSU

Last response: in Components
Share
June 20, 2006 11:20:35 PM

My psu is an Antec Smartpower 450w (came with my SonataII case).

Recently it is giving out this really high pitched beep. Just audible enough to be really annoying.

Voltmeter readings are all stable at this point, but I am assuming this is a sign that it is on it's last legs. Anyone had this happen to them before?

More about : high pitched beep psu

June 20, 2006 11:49:21 PM

Contact Antec, may be covered by warranty.
Related resources
June 24, 2006 11:44:00 AM

Brought it into the shop I bought it from, and they agreed there is a problem. They're going to send it to Antec to see what they say, and I should get it back in a month.

So..... I couldn't wait and bought myself the new Antec Neo HE 550.

Wow. What a sweet PSU. Triple +12v rails with 18amps on each (total 54amps), One 8cm fan so it's super quiet, and the part I love the most is the cable management system where you ONLY install the cables you need. The rest stay in the box and never go in your computer.
June 24, 2006 3:48:04 PM

Quote:
Brought it into the shop I bought it from, and they agreed there is a problem. They're going to send it to Antec to see what they say, and I should get it back in a month.

So..... I couldn't wait and bought myself the new Antec Neo HE 550.

Wow. What a sweet PSU. Triple +12v rails with 18amps on each (total 54amps), One 8cm fan so it's super quiet, and the part I love the most is the cable management system where you ONLY install the cables you need. The rest stay in the box and never go in your computer.


i got a NeoHE too..

u kno u could have to exchanged it at the sotre instead of sending it back to antec
June 24, 2006 4:23:15 PM

is your mobo an asus by any chance?
June 24, 2006 9:30:36 PM

nope Abit
June 25, 2006 2:37:20 AM

good, asus has issues with neo-hes, although supposedly there is a new revision that solves that issue. just making sure.
June 25, 2006 2:56:30 AM

Quote:
good, asus has issues with neo-hes, although supposedly there is a new revision that solves that issue. just making sure.



issue was resolved 6 months ago
June 25, 2006 3:08:51 AM

i have a smartpower 500W and i get the same weird beep your talking about , although only when the gfx card is under load, and i know the noise is coming from the psu as i originally thought it was from the my ati 1800xt but it is the same beep your talking, i have been too lazy to RMA but i guess is should
June 25, 2006 4:29:29 AM

lol, go for it u'll get a brand spakin new PSU.
June 26, 2006 3:20:29 PM

easy to say when i have to deal with the RMA process and not have a comp to use b/c my other psu was a pussy 300W that couldn't power my gfx by itself :lol: 
June 26, 2006 3:27:11 PM

hmm, i guess so. but i would think its worth the wait.
!