Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Closed

Problems with replicating SYSVOL

Last response: in Windows 2000/NT
Share
Anonymous
May 24, 2005 9:21:00 AM

Archived from groups: microsoft.public.win2000.active_directory (More info?)

Hello,

we have problems with replicating the SYSVOL.
We would like to have 2 DCs. But the replication of the SYSVOL doesn't
work from the first DC to the second.
On the first DC there is no replica set to find. When I do dcdiag I get
the following error :

Starting test: frssysvol
Error: No record of File Replication System, SYSVOL started
The Active Directory may be prevented from starting.

In the ntfrs.log I see the following warning :
WARN - Error getting topology for replica root (f:\sysvol\domain);
WStatus: ERROR_ACCESS_DENIED

I checked the security on the specified directory and that looks
allright.

Also there is the following error in the ntfrs.log :
DS: ERROR - Missing set component

When I use ntfrsutl ds I get the following output :
NTFRS CONFIGURATION IN THE DS
SUBSTITUTE DCINFO FOR DC
FRS DomainControllerName: (null)
Computer Name : EFW2KSCHIC01
Computer DNS Name : efw2kschic01.schic2000.fe.hanze.nl

BINDING TO THE DS:
ldap_connect : efw2kschic01.schic2000.fe.hanze.nl
DsBind : efw2kschic01.schic2000.fe.hanze.nl

NAMING CONTEXTS:
SitesDn :
CN=Sites,cn=configuration,dc=schic2000,dc=fe,dc=hanze,dc=nl
ServicesDn :
CN=Services,cn=configuration,dc=schic2000,dc=fe,dc=hanze,dc=nl
DefaultNcDn: DC=schic2000,DC=fe,DC=hanze,DC=nl
ComputersDn: CN=Computers,DC=schic2000,DC=fe,DC=hanze,DC=nl
DomainCtlDn: OU=Domain Controllers,DC=schic2000,DC=fe,DC=hanze,DC=nl
Fqdn : CN=EFW2KSCHIC01,OU=Domain
Controllers,DC=schic2000,DC=fe,DC=hanz
e,DC=nl
Searching : Fqdn

COMPUTER: EFW2KSCHIC01
DN : cn=efw2kschic01,ou=domain
controllers,dc=schic2000,dc=fe,dc=hanze,dc=n
l
Guid : edb3e39a-5a1d-444d-874ded456cbaa291
UAC : 0x00082000
Server BL :
CN=EFW2KSCHIC01,CN=Servers,CN=Default-First-Site-Name,CN=Sites,CN
=Configuration,DC=schic2000,DC=fe,DC=hanze,DC=nl
Settings : cn=ntds
settings,cn=efw2kschic01,cn=servers,cn=default-first-site
-name,cn=sites,cn=configuration,dc=schic2000,dc=fe,dc=hanze,dc=nl
DNS Name : efw2kschic01.schic2000.fe.hanze.nl
WhenCreated : 6/5/2002 10:14:21 W. Europe Standard Time W. Europe
Daylight T
ime [-60]
WhenChanged : 5/23/2005 7:32:58 W. Europe Standard Time W. Europe
Daylight T
ime [-60]

SUBSCRIPTION: NTFRS SUBSCRIPTIONS
DN : cn=ntfrs subscriptions,cn=efw2kschic01,ou=domain
controllers,dc=sch
ic2000,dc=fe,dc=hanze,dc=nl
Guid : 180d7141-e80c-40c0-b6dafab67d285bd9
Working : d:\winnt\ntfrs
Actual Working: d:\winnt\ntfrs
WhenCreated : 6/5/2002 10:15:23 W. Europe Standard Time W.
Europe Dayligh
t Time [-60]
WhenChanged : 6/5/2002 10:15:23 W. Europe Standard Time W.
Europe Dayligh
t Time [-60]

SUBSCRIBER: DOMAIN SYSTEM VOLUME (SYSVOL SHARE)
DN : cn=domain system volume (sysvol share),cn=ntfrs
subscriptions,cn
=efw2kschic01,ou=domain controllers,dc=schic2000,dc=fe,dc=hanze,dc=nl
Guid : 390a98b7-ae25-40e5-984d7be3e2da4af0
Member Ref: CN=EFW2KSCHIC01,OU=Domain
Controllers,DC=schic2000,DC=fe,DC
=hanze,DC=nl
Root : f:\sysvol\domain
Stage : f:\sysvol\staging\domain
WhenCreated : 6/5/2002 10:15:23 W. Europe Standard Time W.
Europe Dayl
ight Time [-60]
WhenChanged : 4/10/2003 14:12:28 W. Europe Standard Time W.
Europe Day
light Time [-60]
Subscriber Member Back Links:
cn=efw2kschic01,ou=domain
controllers,dc=schic2000,dc=fe,dc=hanze,dc=nl
ERROR - No SetDnAddr in cn=efw2kschic01,ou=domain
controllers,dc=schic2000,dc
=fe,dc=hanze,dc=nl

I googled arround for this last error but I can't find anything about
it.

I also have ultrasound installed to troubleshoot replication problems
but as I said we have no replica set at all, so there is nothing to
troubleshoot for Ultrasound.

Can anyone help me to get a new working replica set?
Anonymous
May 26, 2005 7:11:46 AM

Archived from groups: microsoft.public.win2000.active_directory (More info?)

I had already tried this one. But when a come at the point to set the
BurFlags entry under the registry subkey
HKLM\System\CCS\Services\NTFrs\Parameters\Cumulative Replica Sets\GUID
there is a problem. There is no key GUID.
As I said in an earlier post, there is no replica set at all.
So, if anyone can tell me how to create a replica set i really
appreciate it.
Related resources
February 10, 2010 7:10:46 AM

Hi,

I do have the same problem, where there is no key for replica set at all in my DC. Due to this, Sysvol replication has stopped. Anyone having any solutions please post.
Anonymous
February 10, 2010 10:32:35 AM

Necropost
!