P4 OEM CPU won't boot :( . Please help!

Hey all. I just bought an OEM P4 3.0 GHz Prescott, and I cannot get the computer to boot. My older 2.66 GHz Northwood boots just fine, so I’m not sure what’s going on. I installed the newest BIOS update and I have the BIOS config jumper in the configure position. This thing just doesn’t want to work.

Any suggestions that anyone could make would be very helpful.

Thanks guys!
6 answers Last reply
More about boot help
  1. What motherboard are you using. Are you sure it's Prescott compatible?
  2. That is very true.

    I know my MB won't run prescotts, and I'm on an older P4 2.66 atm.
  3. I'm running an Intel D5875PBZ for my motherboard.
  4. You shouldn't have an issue with that board, according to intel's own site.

    Only thing is that the CPU might be bad. If you have a friend with a compatible board, try the OEM on that, and see if it POSTs.

    Other than that, I cannot think of any reason why you couldn't run that CPU on your board.

    *edit*

    Good catch exit2dos. I totally missed those notes.
  5. Quote:
    I'm running an Intel D5875PBZ for my motherboard.

    I'm assuming you meant "D875PBZ", as I can find no info for a "D5875PBZ".

    If so try here:
    http://www.intel.com/design/motherbd/bz/bz_proc.htm#Note

    Make sure your board is at these revisions:
    Quote:
    C27085-207 or later
    C26680-206 or later.


    The bottom of the page shows where to find the board revision info.

    If your board isn't at these revisions, a Prescott isn't going to work.
  6. It turns out that the revision of the board is too old. oh well. thanks for the help guys.
Ask a new question

Read More

CPUs Configuration Boot OEM