Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Help! Can't boot after adding graphics card! PC just beeps!

Last response: in Graphics & Displays
Share
November 7, 2006 2:47:54 PM

I've just bought a graphics card second hand (eBay) but found that it won't boot when i plug it in. It's not faulty, but there is one problem... the power extension cable is missing.

I've researched this card (Gecube Radeon x700) and found that it doesn't use the full 50W of the AGP slot, so why won't it boot without the external power?

Could it be something else causing the problem?

If it is the cable that is required, where can i purchase one from? It's 4-pin but not a normal molex. It resembles a fan connection on the m/b but is 4-pin and larger.

Please help!
November 7, 2006 3:00:01 PM

Are you trying to say you have no AGP connector from your powersupply?
November 7, 2006 3:21:46 PM

www.ebay.com
i'm pretty sure it has an external connector for a reason...
btw, if you bought it from ebay how do you know its not faulty?
Related resources
November 7, 2006 4:09:22 PM

Can you post a picture of it, please? Just to be sure.
November 7, 2006 4:47:32 PM

As i said before, it is NOT a plain molex connection, else i wouldn't be having problems. Does anyone know what type of connection this is and where i could get a converter (from molex). As requested, here are some pics (hopefully!):



November 8, 2006 5:35:52 PM

So does anyone know what connection this is and where i could get a molex-to-this converter? Any help would be awesome
a c 193 U Graphics card
November 8, 2006 6:16:24 PM

Yeah, that looks like a floppy connector to me too. Hopefully your PSU has a spare one.
November 8, 2006 7:01:08 PM

Ditto.
November 8, 2006 7:36:31 PM

Quote:
Use a floppy power connector. My 9800 Pro has the same connector.
If you don't have an extra one you can get a molex splitter to 2 floppy power connectors or this:

http://www.cyberguys.com/templates/searchdetail.asp?Pro...


Ah i knew that connector looked familar..ive never seen that used on or heard of that used on graphics card before.
November 8, 2006 7:42:39 PM

THANK YOU! You guys are AMAZING!!!! :D  :trophy:

The connector from my floppy drive just made it to the graphics card and now it boots without a problem! Just gotta get the drivers on now and i'll see if i can run Company of Heroes at least on low settings! :D 
!