Data corruption when transfering across network?

Archived from groups: microsoft.public.win2000.general (More info?)

I have 6 computers networked in my home, no domain just plain ole'
sharing basically..........

I'm using a 4-port router uplinked to a 8-port workstation.......

Bottom line, no matter if they are connected to either devices one
particular machine recieves tranfered data corrupted......It appears to
only happen with larger files.......I've yet to actually isolate at what
size the file is when it corrupts but I can say this, I transfer 350mb
ea. avi files and all are corrupted on the recieving end, maybe a few
blocks short to repair. Smaller files appear to be no problem.........A
few smaller exe installs though were corrupted a few times but were
easily repaired from the original.

My router is brand new as it was on the fritz and I thought maybe that
was the prob but it's not......Any other machines I transfer to across
the network all transfer perfect files...(I do use checkers) I have 3
different HDrives on the one machine & copied files to each one thinking
maybe a bad partition or drive, still same problem......Even put a
different NIC card, RJ45 cable & still the same issue.........

I'm at a loss here, and my search of this issue I suppose is not
specific enough because I can't find an answer. I've experienced the
"not enough storage error" issue a long while back and understand it &
checked my reg "IRPStackSize" but it appears to be fine...........

Thanks for any help..........
2 answers Last reply
More about data corruption transfering network
  1. Archived from groups: microsoft.public.win2000.general (More info?)

    In article <u%HKe.11717$Qb5.1025@fe76.usenetserver.com>,
    ByTor@snowdog.com, ByTor says...
    >
    > I have 6 computers networked in my home, no domain just plain ole'
    > sharing basically..........
    >
    > I'm using a 4-port router uplinked to a 8-port workstation.......
    >
    > Bottom line, no matter if they are connected to either devices one
    > particular machine recieves tranfered data corrupted......It appears to
    > only happen with larger files.......I've yet to actually isolate at what
    > size the file is when it corrupts but I can say this, I transfer 350mb
    > ea. avi files and all are corrupted on the recieving end, maybe a few
    > blocks short to repair. Smaller files appear to be no problem.........A
    > few smaller exe installs though were corrupted a few times but were
    > easily repaired from the original.
    >
    > My router is brand new as it was on the fritz and I thought maybe that
    > was the prob but it's not......Any other machines I transfer to across
    > the network all transfer perfect files...(I do use checkers) I have 3
    > different HDrives on the one machine & copied files to each one thinking
    > maybe a bad partition or drive, still same problem......Even put a
    > different NIC card, RJ45 cable & still the same issue.........
    >
    > I'm at a loss here, and my search of this issue I suppose is not
    > specific enough because I can't find an answer. I've experienced the
    > "not enough storage error" issue a long while back and understand it &
    > checked my reg "IRPStackSize" but it appears to be fine...........
    >
    > Thanks for any help..........
    >
    >

    Just to add.......All 6 machines are running Win2K Pro, SP4, latest
    updates, the works.............
  2. Archived from groups: microsoft.public.win2000.general (More info?)

    In article <u%HKe.11717$Qb5.1025@fe76.usenetserver.com>,
    ByTor@snowdog.com, ByTor says...

    I have 6 computers networked in my home, no domain just plain ole'
    sharing basically..........

    I'm using a 4-port router uplinked to a 8-port workstation.......

    Bottom line, no matter if they are connected to either devices one
    particular machine recieves tranfered data corrupted......It appears to
    only happen with larger files.......I've yet to actually isolate at what
    size the file is when it corrupts but I can say this, I transfer 350mb
    ea. avi files and all are corrupted on the recieving end, maybe a few
    blocks short to repair. Smaller files appear to be no problem.........A
    few smaller exe installs though were corrupted a few times but were
    easily repaired from the original.

    My router is brand new as it was on the fritz and I thought maybe that
    was the prob but it's not......Any other machines I transfer to across
    the network all transfer perfect files...(I do use checkers) I have 3
    different HDrives on the one machine & copied files to each one thinking
    maybe a bad partition or drive, still same problem......Even put a
    different NIC card, RJ45 cable & still the same issue.........

    I'm at a loss here, and my search of this issue I suppose is not
    specific enough because I can't find an answer. I've experienced the
    "not enough storage error" issue a long while back and understand it &
    checked my reg "IRPStackSize" but it appears to be fine...........

    Thanks for any help..........

    To also add.....It is definately an operating system issue as I had
    booted to my other 3 OS's on the machine in question and files
    transferred perfectly.......That's 2 XP's & 1 2K......The install in
    question is 2K.......All machines on my network are running Win2K SP4
    with all the latest updates.......
Ask a new question

Read More

Windows