Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Buffalo G54 AirStation

Last response: in Networking
Share
July 15, 2006 5:25:09 AM

I have a Buffalo G54 Wire/Wireless Router, it works fine except with one big problem, I can't access the configuration page, 192.168.11.1(default). Firefox browser display" can't establish a connection to the server at 192.168.11.1" but I can ping "192.618.11.1"
=======================================
Pinging 192.168.11.1 with 32 bytes of data:

Reply from 192.168.11.1: bytes=32 time<1ms TTL=64
Reply from 192.168.11.1: bytes=32 time<1ms TTL=64
Reply from 192.168.11.1: bytes=32 time<1ms TTL=64

Ping statistics for 192.168.11.1:
Packets: Sent = 3, Received = 3, Lost = 0 (0% loss)
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms
=======================================

Show 192.168.11.1 is right there, the share internet connection works fine but I can't access router configuration interface and I don't want to hard reset or turn off the router which shouldn't be. Not mention stop my whole house porn downloading, think what my housemate will do it me.

Facts:
Can't access through my computer and my housemate computer.. same msg display "can't establish a connection to the server at 192.168.11.1"

When I first set it up.. I can access the configuration interface then some weeks ago.. stopped

I think it could be security issues like firewall but I don't know enough to make any comments here.

Help appreciated. Thanks.

DirrtyBoy in Trouble

More about : buffalo g54 airstation

July 15, 2006 7:49:08 PM

Try putting http:// in front of the IP address.
Related resources
July 20, 2006 1:27:44 PM

What is your current IP address?
July 29, 2006 3:07:05 AM

My current Ip addres is 192.168.11.2

Ethernet adapter Local Area Connection 2:

Connection-specific DNS Suffix . :
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.11.2
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.11.1 <- wireless router
July 29, 2006 1:02:24 PM

If you can't access the dlink, make sure you are not use a proxy server. Is so disable, and try again.

Other wise you will need to reset it back to factory. Usually done by holding in the reset button for 10 sec.
July 29, 2006 1:36:03 PM

Do you have your brouser set to 'remember' passwords? If the wrong password is stored then the router won't let you log in.
January 30, 2007 9:16:41 PM

If you have a proxy defined in you browser configuration, go to tools, connection, lan settings, and tick bypass proxy for local addresses.

Then click advanced and enter the ip address of you Airstation, 192.168.11.1 in the box and click OK, OK.

Refresh or type the ip address in the URL and you should now be able to access the login.

Good luck.
May 13, 2007 12:39:56 AM

Did anyone find a fix for this? I'm having the same problem
September 11, 2007 4:25:08 PM

jjw said:
Do you have your brouser set to 'remember' passwords? If the wrong password is stored then the router won't let you log in.

September 11, 2007 4:25:53 PM

Where in IExplore v.7 do you set it to remember passwords?

Stevew
Anonymous
November 22, 2008 8:57:52 PM

I try to connect my wireless laptop to my buffalo rooter, it asks me for username,
password and domain name can you help?
December 23, 2008 10:49:30 PM

the default is

username: root

leave the password blank
December 25, 2008 8:45:31 PM

anyone found a solution to this?
December 28, 2008 6:59:40 AM

I've been having the same problem with mine on and off over the last 3 years. The only solution I've found is to remove the power from it for about 30 seconds and then repower it. All the settings are retained in the air station but it will then let me in. This is using a wired connection, I don't know if it works for a wireless connection for 192.168.11.2
Anonymous
January 6, 2009 1:10:55 PM

hey

I have a buffalo g54 airstation and when i first got it and set it up it was ok and would go for awhile b4 it lost connection on my laptop and other stuff.

now it keeps disconnecting and its really doing my head in because i have to keep resetting the modem and then it decides to connect again.

can anyone help!!

would love to connect and stay connected all the time

January 27, 2009 5:44:11 PM

samik83 said:
the default is

username: root

leave the password blank

were r u from am from liverpool england cud u help me 2 set up buffalo rooter tried leavin my password blank and put user name as root can u please help me am gonna scream please e mail me at
gemma.s.1983@hotmail.co.uk
May 16, 2010 10:14:19 AM

wow, even tho this thread is years old, i just bought a g54 router back in nov & now i'm having this issue. didn't realize this router design/platform was that outdated when i purchased it!! got it for a new computer & it's ability to use N. am using w7 & tried 3 diff browsers, ie8 firefox & chrome, only way i can get setup page to load is to reload & it may work or not ugh. have internet connection etc & just switched over from cable modem to adsl so not sure if that has affected it or not? set it up for pppoe and now this? weird! will try powering it off for a few & see if that works, then it's a call to buffalo i suppose. anyone else using a g54 by chance or suggest a good replacement?? thx :o 
March 8, 2012 2:57:46 PM

DirrtyBoy said:
I have a Buffalo G54 Wire/Wireless Router, it works fine except with one big problem, I can't access the configuration page, 192.168.11.1(default). Firefox browser display" can't establish a connection to the server at 192.168.11.1" but I can ping "192.618.11.1"
=======================================
Pinging 192.168.11.1 with 32 bytes of data:

Reply from 192.168.11.1: bytes=32 time<1ms TTL=64
Reply from 192.168.11.1: bytes=32 time<1ms TTL=64
Reply from 192.168.11.1: bytes=32 time<1ms TTL=64

Ping statistics for 192.168.11.1:
Packets: Sent = 3, Received = 3, Lost = 0 (0% loss)
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms
=======================================

Show 192.168.11.1 is right there, the share internet connection works fine but I can't access router configuration interface and I don't want to hard reset or turn off the router which shouldn't be. Not mention stop my whole house porn downloading, think what my housemate will do it me.

Facts:
Can't access through my computer and my housemate computer.. same msg display "can't establish a connection to the server at 192.168.11.1"

When I first set it up.. I can access the configuration interface then some weeks ago.. stopped

I think it could be security issues like firewall but I don't know enough to make any comments here.

Help appreciated. Thanks.

DirrtyBoy in Trouble

!