Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

After Login, Just Plain Desktop Background Indefenitely

Last response: in Windows 2000/NT
Share
August 31, 2005 10:46:04 AM

Archived from groups: microsoft.public.win2000.general (More info?)

Hello All,
Hope all is well.
It's W2k Pro laptop that was working just fine & suddenly after login in,
it 's just showing the backgroung desktop - a plain windows standard
background- and it does not show the Start menu, nothing. It stays that way
indefenitely. The node has been restarted a few times & nada. A local account
and a domain account was tried. Also, booting into safe mode does not change
anything.
Any help is certainly appreciated.
Thanks in advance,
Angel
Anonymous
August 31, 2005 12:16:17 PM

Archived from groups: microsoft.public.win2000.general (More info?)

Check that explorer.exe is the default shell to start. Look at the Reg_Sz
string value of;
"Shell"="Explorer.exe"
found at
HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon

The profile may also be corrupt so try creating a new account and logging on
with that or these may help you.


No Desktop or Blank Desktop After Logging On to Windows 2000 (Q256194)
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q256194

How to Perform an In-Place Upgrade of Windows 2000
http://support.microsoft.com/support/kb/articles/Q292/1...

What an In-Place Windows 2000 Upgrade Changes and What It Does Not Change
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;Q306952

Be sure to apply these to your repair install before connecting to any
network.

http://download.microsoft.com/download/E/6/A/E6A04295-D...
http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/MS03...
http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/MS03...

--
Regards,

Dave Patrick ....Please no email replies - reply in newsgroup.
Microsoft Certified Professional
Microsoft MVP [Windows]
http://www.microsoft.com/protect

"Angel" wrote:
| Hello All,
| Hope all is well.
| It's W2k Pro laptop that was working just fine & suddenly after login in,
| it 's just showing the backgroung desktop - a plain windows standard
| background- and it does not show the Start menu, nothing. It stays that
way
| indefenitely. The node has been restarted a few times & nada. A local
account
| and a domain account was tried. Also, booting into safe mode does not
change
| anything.
| Any help is certainly appreciated.
| Thanks in advance,
| Angel
|
|
!