Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Errors After Active Directory Install

Tags:
  • Policy
  • Domain
  • Active Directory
  • Windows
Last response: in Windows 2000/NT
Share
June 21, 2004 8:31:24 AM

Archived from groups: microsoft.public.win2000.group_policy (More info?)

After upgrading my only domain from nt4 to Windows 2000 Active
Directory, I have the following 2 event logs on all clients and
servers: -

Event ID 1000 - Source UserEnv

The logged on user's forest is different from the machine's forest.
Cross Forest Group Policy processing is disabled and loopback
processing has been enforced in this forest for this user account.

Event ID 1000 - Source UserEnv

Windows cannot do loopback processing when the computer is joined to a
downlevel domain or is a member of a workgroup. Loopback processing
will be disabled.

I only have one domain and one forest.

My domain is called domain1.com and all my servers belong to domain1

I have no problems logging on and my logon scripts run fine.

Apart from the default domain policy and the default domain
controllers policy (which have not been modified), I have NO other
GPO's. So, why am I getting errors related to loopback processing?
Loopback processing is definitly NOT enabled.

I have run a DCDIAG on the domain conntroller and all tests were
passed OK.

Any help would be appreciated!

More about : errors active directory install

Anonymous
June 21, 2004 8:17:38 PM

Archived from groups: microsoft.public.win2000.group_policy (More info?)

That is interesting. The KB link below makes kind of a reference to a new security
option setting for SP4 that may have some bearing, but I am not sure, though it
should not matter in your case.

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;823862

Also check your Group Policy for the domain, domain controller, and local on the
domain controller [via gpedit.msc]. Look for the setting under computer
configuration/administrative templates/system/group policy - use Group Policy
loopback made and set it to disabled to see if that helps. If not I suggest you also
post on the win2000.active_directory newsgroup. --- Steve

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;231287 --- explaination of
what loopback processing is.

"Bob" <bobbybogglelogs@hotmail.com> wrote in message
news:32cc46f8.0406210331.35718644@posting.google.com...
> After upgrading my only domain from nt4 to Windows 2000 Active
> Directory, I have the following 2 event logs on all clients and
> servers: -
>
> Event ID 1000 - Source UserEnv
>
> The logged on user's forest is different from the machine's forest.
> Cross Forest Group Policy processing is disabled and loopback
> processing has been enforced in this forest for this user account.
>
> Event ID 1000 - Source UserEnv
>
> Windows cannot do loopback processing when the computer is joined to a
> downlevel domain or is a member of a workgroup. Loopback processing
> will be disabled.
>
> I only have one domain and one forest.
>
> My domain is called domain1.com and all my servers belong to domain1
>
> I have no problems logging on and my logon scripts run fine.
>
> Apart from the default domain policy and the default domain
> controllers policy (which have not been modified), I have NO other
> GPO's. So, why am I getting errors related to loopback processing?
> Loopback processing is definitly NOT enabled.
>
> I have run a DCDIAG on the domain conntroller and all tests were
> passed OK.
>
> Any help would be appreciated!
!