Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

x1950xt 2D Clock - 3D clock problems

Last response: in Graphics & Displays
Share
January 25, 2007 10:25:43 AM

Hi,

I recently purchased an x1950xt and running it on 3dmark05 i only scored 9000, this seems poor compared to scores from other owners of this card.

Im running a E6600 core 2 duo and 1 gig of PC6400 C5 (800mhz) ram and its all on an AB9 Pro mobo.

I can't figure this out its my first build so any knowledge i have im learning now as i go.

I check the CCC and i cant see that my card is running at the 3d requested settings, could this be the case and how can i fix this?

Also, im worried it may be my CPU as my pc is running slow and hanging regularly for a dual 2.4ghz conroe.

Does any one know the correct bios settings for my kit so i could check all is ok there?

Thanks for your help, I appologise for my limitted understanding but dont hold back on me, i will do the appropriate research to utilise your advice.

T
January 25, 2007 12:22:49 PM

Quote:
I check the CCC and i cant see that my card is running at the 3d requested settings, could this be the case and how can i fix this?

It runs at the correct speed in a 3D application. You can uninstall CCC, and install either ATI Tool or ATI Tray Tools, as they have an option to kill 2D/3D clocks, and run the card at the rated speed.

Quote:
Also, im worried it may be my CPU as my pc is running slow and hanging regularly for a dual 2.4ghz conroe.

You're running stock, so RAM is more likely the issue. Go increase the RAM voltage, it should fix the problem.
January 25, 2007 3:24:16 PM

Thanks

I've never fiddled with ram voltages, abit uGuru says the following about my ram volatages:-

DDR2 2.02v
DDR2 VTT 1.01v

What should i bump it to??

My PSU is an AKASA 500w dual 12v rail 18amps on each. Is this sufficient for my setup?
January 25, 2007 3:29:09 PM

Also, in Task manager i noticed, when i do something trivial like load firefox it uses over 50% CPU usage. This can't be normal. I will continue to try things but i feel as though ive paid 700 pounds for a pc upgrade that isnt any faster.

Im on a clean installation of windows on a fresh WD sata300 drive also.
!