Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

New Win2k Server hanging at Applying Security Policy

Last response: in Windows 2000/NT
Share
Anonymous
a b 8 Security
November 23, 2004 1:37:02 PM

Archived from groups: microsoft.public.win2000.security (More info?)

I've got a new Windows 2000 Server that is hanging at "Applying Security
Policy" (just before the Login screen), and I can't figure out why it's doing
this. I've just built this server and finished installing all of the
necessary Security Updates and Patches from Windows Update, and after the
last reboot, I run into this problem. I've rebuilt the server from scratch 5
times, and everytime I finish downloading/installing the updates and reboot,
I run into this problem.

I'm able to login via Safe Mode, but when I check the Event Viewer, no
errors are reported. Does anyone have any ideas or things to try to get this
up and running?

Here are the specs of the server:

2.4 MHz (dual processor) CPU
1 GB RAM
2x 250 GB Hard Drives (configured as RAID 1)
Windows 2000 Server
Added to a small domain.

Thanks,

-Shypuck
Anonymous
a b 8 Security
November 23, 2004 10:55:01 PM

Archived from groups: microsoft.public.win2000.security (More info?)

Often that happens for a domain computer if it has then incorrect dns server
listed in it's tcp/ip properties. It needs to be a domain controller and
never have an ISP dns server listed in preferred dns servers. The first time
you join a computer to the domain it can take a while for security settings
to be updated. Was it ever able to get past "applying security settings" ??
If it works fine in safe mode with networking it could be a conflict with a
startup service/application that you could try to troubleshoot by using
selective startup with a copy of msconfig from an XP box or downloaded from
the internet by searching Google for msconfig download. You also might want
to try and uninstalling some of the updates in add and remove programs to
see if a particular update is causing a problem. with your hardware
configuration. However that could expose the computer to an attack from an
infected computer on the network if you think that is a risk. --- Steve


"Shypuck" <Shypuck@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:55023BB1-0EB6-43D5-8D49-1FC7A9CCEBAE@microsoft.com...
> I've got a new Windows 2000 Server that is hanging at "Applying Security
> Policy" (just before the Login screen), and I can't figure out why it's
> doing
> this. I've just built this server and finished installing all of the
> necessary Security Updates and Patches from Windows Update, and after the
> last reboot, I run into this problem. I've rebuilt the server from
> scratch 5
> times, and everytime I finish downloading/installing the updates and
> reboot,
> I run into this problem.
>
> I'm able to login via Safe Mode, but when I check the Event Viewer, no
> errors are reported. Does anyone have any ideas or things to try to get
> this
> up and running?
>
> Here are the specs of the server:
>
> 2.4 MHz (dual processor) CPU
> 1 GB RAM
> 2x 250 GB Hard Drives (configured as RAID 1)
> Windows 2000 Server
> Added to a small domain.
>
> Thanks,
>
> -Shypuck
!