Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

XFX 8800 gts 256MB Ram?

Last response: in Graphics & Displays
Share
March 3, 2007 12:01:23 PM

I,ve just bought XFX 8800gts 320MB XXX, but in display settings it only shows 256MB Ram, why is that? Im using W Vista Ultimate

More about : xfx 8800 gts 256mb ram

March 3, 2007 12:33:35 PM

o_O odd

you sure it displays 8800gts as well?

just curiosity, what are the system specs you're using
March 3, 2007 1:17:40 PM

Keep in mind that your system can address 4ish Gb of ram, that includes your Vram (that is right, think i read it sum where?), so if you have 3.5ish Gb of system ram it can't address the entire 320 mb. Or you got a faulty card
Related resources
March 3, 2007 1:34:10 PM

that 4 gb adressing limit includes the vga card mem? didn't knew it :o 
March 3, 2007 2:26:29 PM

I have the same problem, just bought an 8800 GTX 320 MB,Gainward, and I have 2gb of ram. Using win vista x64 and latest nvidia drivers. The system is reporting that I have only 256 MB gpu memory???
What is the problem guys?
March 3, 2007 3:36:36 PM

Quote:
Keep in mind that your system can address 4ish Gb of ram, that includes your Vram (that is right, think i read it sum where?), so if you have 3.5ish Gb of system ram it can't address the entire 320 mb. Or you got a faulty card
Windows does not care how much memory your videocard has, and even if that was true, Vista 64-bit has a maximum support for up to 128GB of RAM so that isn't his problem. Please do not post if you do not know what you're talking about.

To the creator of this thread, I'd say ignore it as Vista is probably reporting it wrong.
March 3, 2007 4:38:05 PM

oh, so it does not include after all
March 4, 2007 9:49:32 AM

ummm, did he say he had 64bit vista? i read vista ultimate... nothing bout 64
(except the other dude)
March 7, 2007 2:33:09 PM

That is very odd, probably a OS bug but just to be safe can you take a screen shot and PM it to me. I will have it looked into.


XFX Support
March 8, 2007 3:22:58 AM

I got the same problem too!!
March 8, 2007 8:38:40 AM

seems like every second person is getting it, send an email to nVidia support/manufacturer (ASUS or whoever), they either help you fix the problem (or should do), or they'll at lest tell you where to get help for the problem.... mabye....
!