Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Admin System Tools Won't Run

Last response: in Windows XP
Share
April 2, 2005 9:51:01 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.basics (More info?)

For some reason, when I try to run the admin tools (e.g. defrag, computer
mgr, etc) I'll sometimes get a pop-up of the tool screen and then it goes
away. At first I thought the tool was running in the background, but it
seemed to close w/out running. I'm sure I've got some kind of Win XP Home
SP2 configuration issue, but can't figure it out.

More about : admin system tools run

Anonymous
April 3, 2005 6:53:08 AM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.basics (More info?)

Are you able to open task manager? Try doing so by either pressing
Ctrl+Alt+Del or clicking Start --> Run --> type in "taskmgr" (without
quotations) and pressing enter.

Some viruses have been known to disable access to typical Windows admin
tools. Try scanning your system with a virus checker, or if you don't have
one or it's not working, check out Symantec Security Check at
http://security.symantec.com/sscv6/default.asp?producti...

--
______________________________________________
Michael Katz
[Microsoft MVP - MSN Client]
"There's no I in 'team' but there is 'me'"
http://msmvps.com/msntral

This posting is provided 'AS IS' with no warranties, and confers no rights.




"Seemore" <Seemore@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:C276427D-B792-449B-B318-2214EBC5B539@microsoft.com...
> For some reason, when I try to run the admin tools (e.g. defrag, computer
> mgr, etc) I'll sometimes get a pop-up of the tool screen and then it goes
> away. At first I thought the tool was running in the background, but it
> seemed to close w/out running. I'm sure I've got some kind of Win XP Home
> SP2 configuration issue, but can't figure it out.
April 3, 2005 1:57:03 PM

Archived from groups: microsoft.public.windowsxp.basics (More info?)

I'm unable to run taskmgr and will try the virus scan using Norton AV ver
11.0.9.16. My most recent scan was only 3 days ago, and it only found adware
files. I then ran Spybot S&D and cleaned up some spyware files. I don't
have any adware apps.

"Michael Katz [MVP]" wrote:

> Are you able to open task manager? Try doing so by either pressing
> Ctrl+Alt+Del or clicking Start --> Run --> type in "taskmgr" (without
> quotations) and pressing enter.
>
> Some viruses have been known to disable access to typical Windows admin
> tools. Try scanning your system with a virus checker, or if you don't have
> one or it's not working, check out Symantec Security Check at
> http://security.symantec.com/sscv6/default.asp?producti...
>
> --
> ______________________________________________
> Michael Katz
> [Microsoft MVP - MSN Client]
> "There's no I in 'team' but there is 'me'"
> http://msmvps.com/msntral
>
> This posting is provided 'AS IS' with no warranties, and confers no rights.
>
>
>
>
> "Seemore" <Seemore@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:C276427D-B792-449B-B318-2214EBC5B539@microsoft.com...
> > For some reason, when I try to run the admin tools (e.g. defrag, computer
> > mgr, etc) I'll sometimes get a pop-up of the tool screen and then it goes
> > away. At first I thought the tool was running in the background, but it
> > seemed to close w/out running. I'm sure I've got some kind of Win XP Home
> > SP2 configuration issue, but can't figure it out.
>
>
>
!