A8n-SLi Cold Boot error.

ok here goes when i turn my computer on i get a long beep then several short ones, then it continues to load without the video card. After the beeps if i turn the computer off then back on quickly it boots up fine. I've pulled everything off and put it back together and tried a different vid card but it still wont boot 1st time.
Any ideas bad mobo? PSU?
heres my specs
asus A8N-Sli
6600GT x2
A64 3500+
2gig ram
Task 520w PSU
lots of other crap.
2 answers Last reply
More about cold boot error
  1. Quote:
    ok here goes when i turn my computer on i get a long beep then several short ones, then it continues to load without the video card. After the beeps if i turn the computer off then back on quickly it boots up fine. I've pulled everything off and put it back together and tried a different vid card but it still wont boot 1st time.
    Any ideas bad mobo? PSU?
    heres my specs
    asus A8N-Sli
    6600GT x2
    A64 3500+
    2gig ram
    Task 520w PSU
    lots of other crap.


    No Beeps = Short, No power, Bad CPU/MB, Loose Peripherals
    One Beep = Everything is normal and Computer POSTed fine
    Two Beeps = POST/CMOS Error
    One Long Beep, One Short Beep = Motherboard Problem
    One Long Beep, Two Short Beeps = Video Problem
    One Long Beep, Three Short Beeps = Video Problem

    Three Long Beeps = Keyboard Error
    Repeated Long Beeps = Memory Error
    Continuous Hi-Lo Beeps = CPU Overheating
  2. Yea its a vid card problem but i got 2 Vid cards doing the same thing.
Ask a new question

Read More

Motherboards Computer Boot