Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Windows 7 - LAGGY MOUSE AND KEYBOARD

Tags:
Last response: in Windows 7
Share
July 26, 2011 10:43:37 PM

Hi everyone,

I recently built a new computer w/ the following specs:
Core i7-2600K @ 3.8GHz
8GB Corsair Vengeance DDR3 1600 MHz
Western Digital Caviar Black 750GB 7200RPM SATA 6GB/S
Patriot Torqx 2 32GB SSD
Gigabyte Super Overclock Series GTX 560 Ti 1GB 256-Bit @ 950MHz (Core), 1145 MHz (RAM), 1900MHz (Shaders)
Gigabyte GA-Z68X-UD4-B3 Motherboard
Realtek 889 Onboard Audio (For Now...)
Noctua NH-C14 CPU Cooler (Dual 140mm Fans)
Thermaltake Black Widow 850W Power Supply
LG Blu-Ray Burner Drive (w/ Light Scribe)
Linksys Dual-Band Wireless N Card
Antec LanBoy Air Blue/Black Case

I installed Windows 7 64 bit and it was running great for a day but now it lags up when I move the mouse or run Internet Explorer. When I try to type anything in on IE8 the keyboard also lags. I am using a Logitech G15 keyboard and a Razer Diamondback Mouse (non-3G edition). I have the 64 bit drivers for both installed but that didn't seem to help much. Also, my wireless connection is extremely slow.. slower than my 5 1/2 year old Windows XP 32 bit machine (specs listed in my profile). I'm rather disappointed with the overall performance of it so far compared to my Win XP machine... anyone have any suggestions as to why my machine might be lagging when I move the mouse or try to type? Often when I type into the Google search box it will skip letters than I am sure I typed. Any help would be greatly appreciated.

Thanks,
Mike
Anonymous
a b $ Windows 7
July 27, 2011 1:07:46 AM

nismo9132 said:
Hi everyone,

I recently built a new computer w/ the following specs:
Core i7-2600K @ 3.8GHz
8GB Corsair Vengeance DDR3 1600 MHz
Western Digital Caviar Black 750GB 7200RPM SATA 6GB/S
Patriot Torqx 2 32GB SSD
Gigabyte Super Overclock Series GTX 560 Ti 1GB 256-Bit @ 950MHz (Core), 1145 MHz (RAM), 1900MHz (Shaders)
Gigabyte GA-Z68X-UD4-B3 Motherboard
Realtek 889 Onboard Audio (For Now...)
Noctua NH-C14 CPU Cooler (Dual 140mm Fans)
Thermaltake Black Widow 850W Power Supply
LG Blu-Ray Burner Drive (w/ Light Scribe)
Linksys Dual-Band Wireless N Card
Antec LanBoy Air Blue/Black Case

I installed Windows 7 64 bit and it was running great for a day but now it lags up when I move the mouse or run Internet Explorer. When I try to type anything in on IE8 the keyboard also lags. I am using a Logitech G15 keyboard and a Razer Diamondback Mouse (non-3G edition). I have the 64 bit drivers for both installed but that didn't seem to help much. Also, my wireless connection is extremely slow.. slower than my 5 1/2 year old Windows XP 32 bit machine (specs listed in my profile). I'm rather disappointed with the overall performance of it so far compared to my Win XP machine... anyone have any suggestions as to why my machine might be lagging when I move the mouse or try to type? Often when I type into the Google search box it will skip letters than I am sure I typed. Any help would be greatly appreciated.

Thanks,
Mike

Suggestion would be to check and disconnect USB devices (all in one printer/fax/copy devices). They can bog down and cause blue screen too. TKF
m
0
l
!