Internet Explorer 7, Outlook 2007, and other MS Products

Within the last 24 hours my whole Vista experience has gone to crap. Internet Explorer 7 will not connect or bring up any web pages. I keep getting not connected and/or bad address messages. Outlook 2007 will not connect to any of my mailboxes or send any messages. I can not use Windows Update.

I was on the phone with AT&T for over 4 hours and they couldn't help. All the lights on my modem are on. Everything is good according to AT&T. At first I thought it was my onboard NIC and I purchased a new one. Still no good. I installed Firefox and Thunderbird and they both work perfectly. I can get on the internet and do everything I was doing. Any reason why all of a sudden all my MS products would stop connecting to the internet??
5 answers Last reply
More about internet explorer outlook 2007 products
  1. After some research, it seems a recent Vista update may be causing this problem.

    You can uninstall patches through the Control Panel, Programs and Features, then "View installed updates" on the left pane. The problematic update appears to be:

    KB937143

    I've linked the name to the relevant Microsoft information page - this appears to be an Internet Explorer cumulative security patch. There may be an individual fix contained within this that is causing your problem, in which case you will want to install the others.

    Let me know if uninstalling that helps at all...this update is recent so that might fit your time-frame of issues. Be sure not to have Windows Update on automatic check/install to prevent it from reoccurring so you can test this.
  2. I have uninstalled the update and still the issue remains. I have run HiJackThis and can get the log for those who are knowledgeable about the results. Windows Defender found nothing. AVG didn't either. I haven't run SpyBot because it can't resolve the server to get the updates >.<
  3. nslookup

    Sounds like you might be having a problem with your DNS and/or IP routing.

    Are you using a static IP address on your computer?

    Ping 127.0.0.1
    ping router (generally 192.168.1.1)
    ping www.tomshardware.com

    Does tomshardware resolve to an IP address and ping?

    But if other non-MS browsers work, it might be a setting you changed?

    What changes have you made to your computer recently? What did you do when this started happening? Updates, program installs, downloads, etc?
  4. I can not get tomshardware or google to resolve to an IP address nor get a ping out of it

    The only thing I have changed is getting some Microsoft Updates. That is all.

    Here is the HiJackThis:

    Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
    Scan saved at 7:53:26 PM, on 8/21/2007
    Platform: Windows Vista (WinNT 6.00.1904)
    MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.16473)
    Boot mode: Normal

    Running processes:
    C:\Program Files (x86)\Common Files\Ahead\Lib\NMBgMonitor.exe
    C:\Program Files (x86)\DAEMON Tools\daemon.exe
    C:\Program Files (x86)\AT&T\Self Support Tool\ATTTray.exe
    C:\Program Files (x86)\Grisoft\AVG7\avgcc.exe
    C:\Windows\SysWOW64\CtHelper.exe
    C:\Program Files (x86)\Adobe\Reader 8.0\Reader\reader_sl.exe
    C:\Program Files (x86)\Common Files\Ahead\Lib\NMIndexStoreSvr.exe
    C:\Program Files\Logitech\SetPoint\x86\SetPoint32.exe
    C:\Program Files (x86)\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe

    R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page =
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?

    LinkId=54896
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
    R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
    R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =
    R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =
    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
    F2 - REG:system.ini: UserInit=userinit.exe
    O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files (x86)\Common

    Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
    O2 - BHO: (no name) - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\PROGRA~2\SPYBOT~1\SDHelper.dll
    O2 - BHO: Groove GFS Browser Helper - {72853161-30C5-4D22-B7F9-0BBC1D38A37E} - C:\PROGRA~2\MICROS~1\Office12

    \GRA8E1~1.DLL
    O4 - HKLM\..\Run: [SBC_McciTrayApp] "C:\Program Files (x86)\AT&T\Self Support Tool\ATTTray.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [AVG7_CC] C:\PROGRA~2\Grisoft\AVG7\avgcc.exe /STARTUP
    O4 - HKLM\..\Run: [AsioThk32Reg] REGSVR32.EXE /S CTASIO.DLL
    O4 - HKLM\..\Run: [CTHelper] CTHELPER.EXE
    O4 - HKLM\..\Run: [CTxfiHlp] CTXFIHLP.EXE
    O4 - HKLM\..\Run: [GrooveMonitor] "C:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office12\GrooveMonitor.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "C:\Program Files (x86)\Adobe\Reader 8.0\Reader\Reader_sl.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [AsioReg] REGSVR32 /S CTASIO.DLL
    O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Windows\SysWOW64\qttask.exe" -atboottime
    O4 - HKCU\..\Run: [BgMonitor_{79662E04-7C6C-4d9f-84C7-88D8A56B10AA}] "C:\Program Files (x86)\Common

    Files\Ahead\Lib\NMBgMonitor.exe"
    O4 - HKCU\..\Run: [AlcoholAutomount] "C:\Program Files (x86)\Alcohol Soft\Alcohol 120\axcmd.exe" /automount
    O4 - HKCU\..\Run: [DAEMON Tools] "C:\Program Files (x86)\DAEMON Tools\daemon.exe" -lang 1033
    O4 - HKCU\..\Run: [WMPNSCFG] C:\Program Files (x86)\Windows Media Player\WMPNSCFG.exe
    O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /detectMem (User 'LOCAL SERVICE')
    O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [WindowsWelcomeCenter] rundll32.exe oobefldr.dll,ShowWelcomeCenter (User 'LOCAL SERVICE')
    O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [AVG7_Run] C:\PROGRA~2\Grisoft\AVG7\avgw.exe /RUNONCE (User 'LOCAL SERVICE')
    O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [Sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /detectMem (User 'NETWORK SERVICE')
    O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [DevconDefaultDB] C:\Windows\system32\READREG /SILENT /FAIL=1 (User 'SYSTEM')
    O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [DevconDefaultDB] C:\Windows\system32\READREG /SILENT /FAIL=1 (User 'Default user')
    O4 - Global Startup: Logitech SetPoint.lnk = ?
    O9 - Extra button: Send to OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~2\MICROS~1\Office12

    \ONBttnIE.dll
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: S&end to OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~2\MICROS~1

    \Office12\ONBttnIE.dll
    O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~2\MICROS~1\Office12\REFIEBAR.DLL
    O13 - Gopher Prefix:
    O16 - DPF: {30528230-99f7-4bb4-88d8-fa1d4f56a2ab} (Installation Support) - C:\Program Files (x86)\Yahoo!

    \Common\Yinsthelper.dll
    O16 - DPF: {5F5F9FB8-878E-4455-95E0-F64B2314288A} (ijjiPlugin2 Class) -

    http://gamedownload.ijjimax.com/gamedownload/dist/hgstart/HGPlugin11USA.cab
    O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{A8B76358-51B0-40E6-AA80-7A35CE592435}: NameServer = 68.94.156.1,68.94.157.1
    O18 - Protocol: grooveLocalGWS - {88FED34C-F0CA-4636-A375-3CB6248B04CD} - C:\PROGRA~2\MICROS~1\Office12\GR99D3~1.DLL
    O23 - Service: AVG7 Alert Manager Server (Avg7Alrt) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~2\Grisoft\AVG7\avgamsvr.exe
    O23 - Service: AVG7 Update Service (Avg7UpdSvc) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~2\Grisoft\AVG7\avgupsvc.exe
    O23 - Service: AVG7 Resident Shield Service (AvgCoreSvc) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~2\Grisoft\AVG7\avgrssvc.exe
    O23 - Service: AVG E-mail Scanner (AVGEMS) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~2\Grisoft\AVG7\avgemc.exe
    O23 - Service: @%systemroot%\system32\fxsresm.dll,-118 (Fax) - Unknown owner - C:\Windows\system32\fxssvc.exe (file

    missing)
    O23 - Service: @keyiso.dll,-100 (KeyIso) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file missing)
    O23 - Service: NBService - Nero AG - C:\Program Files (x86)\Nero\Nero 7\Nero BackItUp\NBService.exe
    O23 - Service: NMIndexingService - Nero AG - C:\Program Files (x86)\Common Files\Ahead\Lib\NMIndexingService.exe
    O23 - Service: PnkBstrA - Unknown owner - C:\Windows\system32\PnkBstrA.exe
    O23 - Service: @%systemroot%\system32\psbase.dll,-300 (ProtectedStorage) - Unknown owner - C:\Windows\system32

    \lsass.exe (file missing)
    O23 - Service: @%systemroot%\system32\Locator.exe,-2 (RpcLocator) - Unknown owner - C:\Windows\system32\locator.exe

    (file missing)
    O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\samsrv.dll,-1 (SamSs) - Unknown owner - C:\Windows\system32\lsass.exe (file

    missing)
    O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\SLsvc.exe,-101 (slsvc) - Unknown owner - C:\Windows\system32\SLsvc.exe (file

    missing)
    O23 - Service: StarWind AE Service (StarWindServiceAE) - Rocket Division Software - C:\Program Files (x86)\Alcohol

    Soft\Alcohol 120\StarWind\StarWindServiceAE.exe
    O23 - Service: @%SystemRoot%\system32\vds.exe,-100 (vds) - Unknown owner - C:\Windows\System32\vds.exe (file

    missing)
    O23 - Service: @%systemroot%\system32\vssvc.exe,-102 (VSS) - Unknown owner - C:\Windows\system32\vssvc.exe (file

    missing)
    O23 - Service: @%systemroot%\system32\wbengine.exe,-104 (wbengine) - Unknown owner - C:\Windows\system32

    \wbengine.exe (file missing)
    O23 - Service: @%Systemroot%\system32\wbem\wmiapsrv.exe,-110 (wmiApSrv) - Unknown owner - C:\Windows\system32

    \wbem\WmiApSrv.exe (file missing)

    --
    End of file - 6906 bytes
  5. If you can access the Spybot page - ask the question in their forums. They have some pretty clued up folks that can assist you. You may have picked up an infection of some sort....
Ask a new question

Read More

Outlook 2007 IE7 Windows Vista