Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Strange problem with vista instalation (bsod)

Last response: in Windows Vista
Share
December 1, 2007 12:11:05 AM

Hello.

2 days ago i bought new motherboard&cpu&rams and I tried to instal Windows Vista 64 on.
After 2 days and 2 nights of fighting with this i decided to ask for help :|

So during instalation (but not always once i inslated Vista succesfull) while unpacking files (not exactly on one percent sometimes it break at beggining sometime on middle or at finish) i got BSOD with following info

A problem has been detected and Windows has been shutdown to prevent domage to your computer.

A clock interrupt was not received on a secondary processor within the allocated time inverval.

If this is first time you've seen this Stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow these steps:

Check to makre sure any new hardware or software is properly installed. If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer for any Windows updates you might need.

If problems continue, disable or remore any newly installed hardware or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing. If you need to use Safe Mode to remove or disable components, restart your computer, press F8 to select Advanced Startup Options, and then select Safe Mode.

Technical information:

*** STOP: 0x00000101 (0x0000000000000061, 0x0000000000000000, 0xFFFFF980012C6180, 0x0000000000000001)

:| I tried to change some BIOS options (I dont want to writedown them there because this could kill some of ur suggestions ;)  ) also tried to remove one ram DIMM and still nothing :| BIOS was updated to newest version(was i had reset motherboard) When I instaled Windows XP everything is ok.


Some specifications
- Motherboard : Gigabyte GA-M61P-S3
- CPI : AMD Athlon64 5200 X2
- RAM 2x TwinMOS 1gb
- HDD : maxtor 6l060j3 60gb


Could any1 tell me (the best option for me of course ;)  would be step by step :)  ) how i can fix this?

Thanks

Btw if i posted in wrong subsection please move it ;) 
December 1, 2007 6:22:44 AM

I could not edit my post (or I dont know how xD ) so im posting there

Also on Win XP i got bsod :|

STOP: 0x0000009C (0x00000004, 0x00000000, 0xb2000000, 0x00020151)
"MACHINE_CHECK_EXCEPTION"

It also apears randomly. Once in few seconds after Win start sometimes after 30 mins :|

Any suggestion? Drivers? CPU broken? Ive flashed BIOS to newest version.
m
0
l
December 1, 2007 2:07:04 PM

In BIOS set the memory voltage to Mfg. specs. Use one DIMM in slot on only to laod the OS. Run memtest on each DIMM seperately. Your RAM is the likely cause of the BSOD error message. If you have other RAM, try it.
m
0
l
December 1, 2007 10:59:05 PM

Mem voltage was set on mfg specs~

Scanned RAM one by one by memtest and everything is ok.

I changed CPU voltage from 1.2 V to 1.25 V and on XP there is no longer blue screen appears. Soon gonna inform you whats up with vista ;) 

Wish me good luck!

[Edited]
Installation succesful. Ill post later if i can use normally my system now or not.

I hope this topic will help atleast 1 man :) 
m
0
l
!