Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

'setup is starting windows' freeze...

Last response: in Windows XP
Share
July 23, 2008 8:12:39 PM

can someone help me? trying to install xp but the installation freeze when it reach 'setup is starting windows'...can't figure out the solution...already run the memtest but got this message 'unexpected interrupt - halting'...


pc spec:
celeron 1ghz, 256 mb SDRAM PC133, maxtor 80gb, sony DVD writer, standard 400w PSU....
July 24, 2008 7:27:01 PM

anyone??? got another problem...when i enter the BIOS, it suddenly freeze...already change the CMOS battery but got the same results...still cannot figure out the solution about the xp installation problem...
really hope someone can help me here...
July 25, 2008 11:54:13 AM

sovereign_III said:
anyone??? got another problem...when i enter the BIOS, it suddenly freeze...already change the CMOS battery but got the same results...still cannot figure out the solution about the xp installation problem...
really hope someone can help me here...



possibly a bad power supply.
Related resources
July 27, 2008 9:44:29 PM

Already change the psu with new one, but still got the same problem...
July 27, 2008 9:57:08 PM

Reset the BIOS with the jumper on the motherboard (check your manual to find it).

I'd go with faulty memory. Unexpected interrupt in memtest means the memory is causing so many errors that it can't even perform the tests. It could also mean your BIOS is faulty, but I think it's more likely that the memory errors are causing your BIOS to freeze up, would also explain Windows not loading.
July 28, 2008 11:17:16 PM

Already clear the cmos, change a new cmos battery...about the memory, I tested on another pc and it's working fine...bought a new RAM and still got the same problem...
I've done everything, but still cannot find the solution... maybe there's something wrong with the mobo or maybe the processor...
July 29, 2008 11:44:55 AM

sovereign_III said:
Already clear the cmos, change a new cmos battery...about the memory, I tested on another pc and it's working fine...bought a new RAM and still got the same problem...
I've done everything, but still cannot find the solution... maybe there's something wrong with the mobo or maybe the processor...



Well it seems the only 2 things left are the CPU and M/B, can you test the CPU on the other machine you tested the Memory on, if its OK then it would definitely be the M/B.
July 30, 2008 8:00:35 PM

the other machine i used to test the memory is a pentium 3 platform... wish i had another mobo with the same socket for testing purpose...so that i can figure out what is really the problem...

think I've once read somewhere, if there's a problem with the BIOS for example like freeze or crash during BIOS setup, that's a symptoms of a faulty cpu... but I don't know if that's true or not...

maybe somebody can correct me if I'm wrong...
November 28, 2008 6:56:47 PM

did any one find anything?
i have the same probleme..
my pc stopped working (when it reboots it shows the startup options safe mode etc...) whatever i choose it stop with a blackscreen
i tried to re-install winxp... it freeze on starting up windows ...

any idea?







!