Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Program Files (x86) not showing up in start menu

Last response: in Windows Vista
Share
September 5, 2009 2:25:49 PM

Hey guys,

Recently, my (x86) program files have not shown up in my start menu. It is my understanding that the x86 files are the 64 bit files. Most of the games that I install end up defaulting to the x86 directory and when they finish installing they do not show up in my start menu. They don't even show up when I type their name in the search bar at the bottom of the start menu.

I can manually search them by going through my C: drive, but it becomes a pain to have to do this every time I try to run a program. I have tried showing hidden files and folders but it still does not work.

Any ideas?

thanks.
September 5, 2009 3:40:05 PM

Your games should be in the Games folder
m
0
l
Related resources
September 6, 2009 11:58:06 PM

Have you somehow locked your Start menu? Any program installed shows up in the menu in one form or another... I can only see 2 things that may cause problems... malware or misconfiguration of the menu.
m
0
l
September 7, 2009 12:02:11 AM

neither is the case afaik. I have owned a fresh copy of norton since day 1 and run daily scans (never found a threat). I also run noscripts, adblock plus etc. I really don't think it's malware.

I have not configured anything in the start menu other than messing with file showing settings (show/hide hidden folders).

I am not overly concerned, as i'm hoping my upgrade to windows 7 corrects the problem when I get my copy. I was checking if anyone else had this issue or knew of a possibly fix.
m
0
l
September 7, 2009 12:09:06 AM

Google is your friend. I've never seen the issue personally, so I don't know how to correct it. All my programs show up exactly as they should.
m
0
l
Anonymous
October 3, 2009 4:00:22 AM

foolycooly said:
neither is the case afaik. I have owned a fresh copy of norton since day 1 and run daily scans (never found a threat). I also run noscripts, adblock plus etc. I really don't think it's malware.

I have not configured anything in the start menu other than messing with file showing settings (show/hide hidden folders).

I am not overly concerned, as i'm hoping my upgrade to windows 7 corrects the problem when I get my copy. I was checking if anyone else had this issue or knew of a possibly fix.


have same problem if you find the answer please let us know.... Microsoft is crazy!
m
0
l
June 15, 2010 6:34:31 AM

x86 is your 32-bit progs, it does NOT appear in your start menu. I am actually trying to figure out right now how to put it (my x86 folder) in my start menu.

When you install 64-bit progs they default to(as far as I know) program files, in vista 64-bit.

http://en.wikipedia.org/wiki/X86

http://en.wikipedia.org/wiki/X86-64

Read these if you want to know more.
m
0
l
!