Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

WPA-PSK using TKIP encryptor connection problem

Last response: in Wireless Networking
Share
January 15, 2009 1:47:58 AM

My conection problem
My Wireless Connection is WPA-PSK with TKIP encryptor. After i enter the pass key I can be connected to the internet and be able to use the internet only for a while. After about 1 minute I am unable to use the internet eventhough my status is still Connected.

Anonymous
a b F Wireless
January 15, 2009 11:25:18 AM

Does the connection work reliably if you turn off encryption temporarily in the router ?
January 15, 2009 11:42:35 AM

Quote:
Does the connection work reliably if you turn off encryption temporarily in the router ?


don't know never tried it...
Related resources
January 15, 2009 12:36:22 PM



There are 2 other people in the house using the same wireless, but neither of them have the connection problem that I do. I was wondering if the fact that I use Windows XP SP3 Japanese version could cause this problem. If not is there a way to check if the wireless adapter is broken?
Anonymous
a b F Wireless
January 15, 2009 3:45:18 PM

fiddlefuzz said:
don't know never tried it...


Suggest you do try it because not applying the correct passphrase or the correct encryption type is a frequent cause of problems and turning off encryption would at least narrow down the cause.

I have connected Japanese and Korean Windows users to UK systems without problems (apart the obvious language and slight ergonomic differences between English and those versions).


January 18, 2009 1:18:48 AM

Quote:
Does the connection work reliably if you turn off encryption temporarily in the router ?


Yup, good call Fihart ...


No response from him ? Wonder if it worked?
!