New build help

Hi guys. Not sure if this is the right forum to post this in, but I'll try. I am working on my first build. I have it all put together and I am trying to run the disk for the motherboard. I'm getting error code E0441203. Application failed to initialize. I've Googled around a bit, but... The build is not connected to the internet because the network adapter drivers are on it I guess. I read something about it may be a Windows update issue, Direct X, etc... Here are my specs. Thanks! :)

Video card http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814130604
PSU http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817341044
Motherboard http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813121533
Operating System http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16832116986
Hard Drive http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16822136284
CPU http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819115072
Memory http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820233180
Optical Drive is some Asus model, can't remember.
1 answer Last reply
More about build help
  1. Congratz on your first build!

    I suggest a couple things if you haven't tried yet.

    First, I would suggest downloading your current motherboard drivers on another computer along with another internet browser and antivirus. Plop them on a USB stick and then install the drivers individually on your new computer from the usb drive.

    I tend to never use the included software on the disc that comes with the motherboard. Mainly because the drivers are out of date, and I don't like using the added junkware that comes along with the disc.

    Good luck mate, hope that helps.
Ask a new question

Read More

Drivers Apps Product