Sign-in / Sign-up
Your question

Help for Ram settings Q6600 , P35-DQ6 , KHX8500D2K2/2GN Rams

Tags:
  • Memory
  • RAM
  • CPUs
  • Gigabyte
Last response: in Memory
September 24, 2007 9:12:25 PM

Can somone help me with the settings of my mobo Gigabyte P35-D-Q6
CPU : Q6600
Ram : KHX8500D2K2/2GN 2GB kit DDR2 1066MHz Non-ECC CL5 (kit of 2 - 1GB) 5-5-5-15 2.2V

Ram is now running on 4:5 333Hz 5-5-5-15 is this correct ????

More about : ram settings q6600 p35 dq6 khx8500d2k2 2gn rams

September 25, 2007 3:38:46 AM

If it works without errors (as detected by something like memtest86+), it should be fine. Sounds like your RAM is running at DDR2-667 now; you might want to test if you get better performance by running it at DDR2-800 or DDR2-1066. This post may prove useful: http://www.tomshardware.com/forum/200599-30-memory-nooo...
September 25, 2007 7:21:18 AM


When i put everything to auto then i get errors in Memtest test#5 at 98%
Is this normal ? When i test them one by one at 1066Mhz they don't give error's

5-7-7-24 at 2.2V 533Mhz
Related resources
Can't find your answer ? Ask !
September 25, 2007 5:38:36 PM

Getting any errors in memtest86+ means something is wrong.
September 25, 2007 6:29:01 PM







I ran test #5 - 4 times and didn't get any error's
Are there other programs i need to run to know if this config is save ?
September 25, 2007 8:02:43 PM

you need to disable speedstep / EIST. You dont want it monkeying around with your clock speeds or multipliers while you are testing, you want it to be running at full speed all the time. When you know its stable then re-enable that powersaving stuff.

Also, I'd set that RAM to run at at least 2.2v, if not 2.3.
September 25, 2007 8:51:36 PM

Why get the voltage up if it runs whitout problems ????