New build, boots up then restarts Help!

Ok fellas, I have a huge problem on my hands.

I just put together my friends PC and this is what we have encountered:
First boot > BIOS screen (different pc beeps, not sure how many, but it was definetly telling me something was wrong) and it got to a screen that said "Bios Auto recovering............."

All boots after that > PC turns on, heatsink fan is working, case fans working, no pc beep, and then proceeds to reboot. Nothing comes up on the screen, it just continuously reboots itself.

One weird thing though > when the heatsink fan (stock intel) was connected to the cpu_fan connector, it would not spin at all; it would twitch now and then, but not spin, but it works when connected to a sys_fan connector.

Not really sure where to go from here. Any help would be appreciated. Everything was bought from NewEgg.

Intel E6550 Core2Duo:
http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16819115030

PC Power & Cooling 610W:
http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16817703005

Seagate Barracuda 250GB:
http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16822148262

Nvidia 8800GTS 320mb:
http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16814130038

Gigabyte P35-DS3L Mobo:
http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16813128059

Corsair XMS2 DDR2 800 2GB:
http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820145034

XClio Full Tower:
http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16811103014
5 answers Last reply
More about build boots restarts help
  1. Sounds like PSU or Mobo to me
  2. I'm really leaning towards mobo because the PSU had the fans spinning and etc prior to this most recent problem with the constant restarts. I'm thinking about just shipping the mobo back...
  3. Reset CMOS. See manual.
  4. Edit:

    Sorry for this... damn internet double posted me.
  5. Sounds like Mobo issues... You could try like akhilles said and reset CMOS or just RMA it... your call I guess.
Ask a new question

Read More

New Build Systems Product